TORNAR

L'Hospital d'Igualada oferirà l'opció d'escoltar música com a alternativa a l'anestèsia

L’Hospital d’Igualada oferirà l’opció d’escoltar música com a alternativa a l’anestèsia

societat
Dissabte, 5 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Professionals de l'Hospital d'Igualada van ser al XIIIè Congrés d'Infermeria Quirúrgica celebrat a València. Van presentar un projecte de recerca anomenat ' Podria ser la música una alternativa a la sedació amb anestèsia regional?'. Els bons resultats fan que l'Hospital estudiï oferir aquesta opció.

Un estudi d'infermeres de l'Hospital d'Igualada aborda les possibilitats de la música com a opció alternativa a l'anestèsia. És un projecte de recerca fet per un equip multidisciplinari del Consorci Sanitari de l'Anoia, liderat per la infermera Sílvia Roca Martí conjuntament amb Montserrat Raïch Vidal. Es vol atenuar l'ansietat, que "és un fenomen comú en els pacients hospitalitzats i que es caracteritza per la presència de nerviosisme, pensaments desagradables, preocupació i por". Aposten per la música que "té la capacitat d'evadir i, si es manté ocupat el cervell, es modifica la percepció de l'ansietat". 

Un dels pacients que va prendre part en l'estudiA dia d'avui, per tal de reduir aquest malestar als pacients operats amb anestèsia regional, una de les accions que es duen a terme és la sedació amb fàrmacs els quals poden provocar efectes secundaris no desitjables. Des de fa uns anys, s'han realitzat diferents estudis científics arreu del món que demostren que la música pot ser una eina útil per tal de reduir aquesta ansietat i també el dolor dels pacients després de ser sotmesos a una operació quirúrgica. Aquesta recerca, però, va més enllà i demostra que la música pot ser fins i tot una alternativa a l'ús dels sedants.

En el cas igualadí, a l'Hospital d'Igualada s'ha efectuat un estudi a un total de 162 pacients, 81 dels quals van ser operats de Pròtesis Total de Genoll i la resta de Varicectomia i es va dur a terme entre un grup que va escoltar música i l'altre no. El període va ser de Gener del 2017 fins al Febrer del 2018. Els resultats que es van obtenir van ser que els pacients que van escoltar música "van tenir valors estadísticament significatius tant pel que fa en l'ansietat, i/o en el dolor en el postoperatori immediat en comparació amb els que no la van escoltar". Això demostra que escoltar música mentre t'estan operant "pot ser una alternativa a la sedació d'aquests pacients".

Aquest projecte va ser admès en l'apartat de comunicacions orals al Congrés Nacional d'Infermeria Quirúrgica que se celebrà a València els dies 11-13 d'abril. Amb una periodicitat anual, aquest congrés reuneix centenars de professionals d'infermeria d'arreu de l'estat on es donen a conèixer les darreres novetats en matèria de recerca científica a l'àrea quirùrgica. Donat aquests bons resultats, a l'Hospital d'Igualada, s'està iniciant ja un protocol per tal que les persones que s'operin puguin escoltar música, si ho desitgen.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.