TORNAR

Igualada canviarà les pilones per càmeres per controlar els accessos al centre de la ciutat

Ja s’han posat en marxa els 14 projectes del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local

societat
Dijous, 13 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Segons les previsions, el proper mes d’octubre Igualada disposarà de 6 càmeres que permetran controlar els accessos rodats a diverses àrees del centre. El pressupost d’execució és de prop de 94.000 euros, una solució que segons Xavier Figueres, regidor d’ Obres i Serveis municipals, és menys costosa i més eficient que les actuals pilones. Es tracta d’un dels 14 projectes que es portaran a terme dins del FEOSL, que en total sumen 3.298.000 euros en diverses inversions.

Entrada al carrer del Clos des del carrer d'Òdena

Els carrers on es pretén fer aquesta nova instal·lació de control d’accessos i eliminar les pilones automàtiques són el carrer de l’Argent (des de la plaça de la Creu), el carrer del Clos (des del carrer d’Òdena) i el carrer de l’Aurora (des del carrer de Santa Caterina). Segons el regidor d’ Obres i Serveis municipals, aquesta serà una solució més econòmica i eficient que el sistema actual, en què actes de vandalisme fan que molt sovint algunes pilones quedin bloquejades i no compleixin la seva funció.

Abans de posar-ho en marxa, l’Ajuntament es posarà en contacte amb els ciutadans de la zona per tal que aquests facilitin les matrícules dels vehicles que han d’accedir als guals. La circulació per aquests carrers es restringirà, doncs, als veïns i als vehicles comercials que hagin de fer càrrega i descàrrega. Els conductors no autoritzats seran, per tant, sancionats.

La xarxa de fibra òptica, al setembre

Dins de les actuacions del FEOSL també s’ha signat l’inici d’obres d’actuació amb més dotació econòmica: la creació d’una xarxa local de fibra òptica. El termini d’execució d’aquest projecte és de quatre mesos i mig, i permetrà disposar d’un accés més competitiu i eficient a les noves tecnologies de la informació i la comunicació.


2 Comentaris

e

eRIC

Igualada

13 de maig 2010.13:21h

Respondre

Suposo que no seran les mateixes càmeres que controlen el funcionament de les escales mecàniques del carrer St.Magí, les quals molt dies no funcionen, en algun dels seus trams, i passen dies i... Llegir més dies sense que ningú les arregli.

e

eRIC

Igualada

13 de maig 2010.13:18h

Respondre

Però les pilones no eren aquelles de les quals s’emportava una bona comissió un amic. Què ja no són amics ? Quina ”llàstima”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.