TORNAR

Igualada és una ciutat una mica més accessible

En els darrers mesos hi ha hagut moltes millores en l'accessibilitat i mobilitat de les persones amb cadires de rodes

societat
Dimarts, 3 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les persones amb Dificultats funcionals encara es veuen limitades per moltes barreres físiques que els impedeixen fer una vida normal. En els darrers mesos, però, algunes iniciatives tan públiques com privades han fet de la capital de l’Anoia una ciutat més accessible per a tots.

Fins fa uns mesos, les persones que anaven amb cadira de rodes només podien accedir a la primera sala del cinema Kursal; 6 graons els en impedien l’accés a la segona sala. Actualment en el cinema ja hi ha una plataforma puja escales que evita aquesta discriminació. Cal destacar també la implicació de l’equip corporatiu municipal en aquestos temes d’accessibilitat. Antònia Roig, al capdavant de la iniciativa ‘sense barreres’ se sent molt satisfeta amb aquesta fita i creu que és un pas endavant molt important per a tots els ciutadans i particularment per a tots aquells que hi van donar el seu suport i totes les persones que van amb cadira de rodes

El sector públic també es posa les piles

Aquest no és l’únic objectiu aconseguit, el col·lectiu de ciutadans amb Dificultats Funcionals a partir d’ara podran utilitzar els serveis del consistori quan hi hagi actes lúdics al centre de la ciutat. Això significa un avanç important ja que la majoria de restaurants o bars no tenen els serveis adaptats per a gent amb cadira i per tant, el simple fet d’anar al lavabo enmig d’una celebració popular suposava un problema.

Encara queda molt per fer

Una de les barreres més freqüents a les ciutats són les voreres, a la ciutat encara hi ha zones on no estan adaptades i això obliga a les persones amb cadires a circular per la via. Antònia Roig es mostra contenta pel que fa l’avanç en l’abolició de barreres ja que aquesta setmana s’han acabat les obres d’adaptació i instal·lacio semafòrica de les voreres dels xamfrans del carrer d’Òdena amb l’Avinguda Barcelona.

Tot i així, moltes vegades les obres públiques se segueixen fent sense tenir en compte la gent amb dificultats funcionals de mobilitat. Una de les mostres més evidents en són els semàfors entre l’Hospital d’Igualada i el Canaletes, i els de l’avinguda Balmes / Dr. Pasteur on, per poder pitjar el botó que dóna pas verd als vianants, s’ha d’accedir a una zona enjardinada impossible per a les persones amb cadira de rodes.

A la ciutat hi ha molts locals comercials d’ accés adaptat

A la ciutat d’Igualada hi ha molts locals comercials amb valor afegit que han donat suport a la iniciativa de treure barreres. De totes maneres encara hi ha mancances d’alguns serveis amb accessos adaptats en molts establiments de la ciutat.. Antònia Roig subratlla aquells dedicats a l’estètica, restauració i oci nocturn on encara costa molt trobar locals amb accessos adaptats per a tothom.


2 Comentaris

a

annia

igualada

3 d'agost 2010.23:07h

Respondre

Tens tota la rao. pero no es pensar sino parlar-ne amb les persones en les situacions d’utilitzar cotxets o cadires.

Sols som capassos de veure les cosses quan ens toca viureles de forma practica... Llegir més i sobre el terreny. És a dir ens caldrie disposar d’equestes informacions o assesoraments previs de les persones que si troben sobre el terreny en el dia a dia, abans de fer les coses en qualsevol ambit obert als ciutadans

J

Josep

3 d'agost 2010.21:44h

Respondre

Les escales del C/St.Magí són tan estretes que no permeten pujar-hi amb cadira de rodes i ni tan sols amb alguns cotxets de nadó. Si abans de fer les coses penséssim una mica aniríem tots millor.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.