TORNAR

Igualada és un dels dotze municipis participants en el programa CulturaMent, adreçat a persones grans amb malalties mentals i els seus familiars i cuidadors

A partir de l’1 de novembre de 2021 tindrà lloc la Quinzena CulturaMENT, amb tres propostes que se celebraran a la capital de l’Anoia

societat
Dilluns, 18 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Projecte Transformador CulturaMENT és un dels 21 Projectes Transformadors elaborats per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de contribuir a la represa i dinamització econòmica, social i cultural a tot el territori de la província; i en aquest projecte concret, oferir propostes transformadores que prevegin actuacions culturals locals que fomentin el benestar de les persones grans que pateixen malalties mentals com l’Alzheimer. Precisament ha quedat palès com la cultura, amb els seus beneficis, ha ajudat i està ajudant a tota la ciutadania a gaudir d’una bona salut mental i a superar situacions com ara la greu pandèmia generada per la Covid19. Igualada és un dels dotze municipis participants en aquest programa pilot i ho farà amb tres activitats: la posada en escena de l’espectacle ‘Mort a les cunetes’; l’espectacle ‘Playback Llum i color’ i una visita guiada al Mudeu dela Pell d’Igualada.

A partir de l’1 de novembre de 2021 tindrà lloc la Quinzena CulturaMENT, una experiència pilot que es realitzarà juntament amb 12 municipis de la província amb voluntat d’estendre-la properament a la resta del territori.

Les activitats programades a Igualada durant aquesta quinzena són:

La representació de l’espectacle ‘Mort a les cunetes’, amb els igualadins Joan valentí i Martí Marsal. L’espectacle, és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista. Es tracta d’un muntatge teatral, que narra la història de La Fossa de Can Maçana: l’afusellament de nou republicans, acusats de rebel·lió i sedició, que van ser trets a la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa i la fuga d’un d’ells que ho va poder explicar. L’obra reconstrueix aquesta injustícia encara no reparada, amb la força de la paraula i la música en directe, i fa un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.  Es representarà dimecres 3 de novembre el Teatre Municipal Ateneu i estarà destinat a persones grans que assisteixen a l’Hospital de dia St. Jordi d’Igualada.

L’endemà dijous, 4 de novembre, també al Teatre Municipal Ateneu, s’oferirà l’espectacle del Grup “Playback Llum i Color” una actuació d’un grup que fa més de 40 anys que existeix i que esta compost per persones jubilades que interpreten cançons de tots els temps, però sobretot de l’època dels cantants. L’espectacle estarà destinat a persones grans que assisteixen a l’Hospital de dia St. Jordi d’Igualada.

Finalment, el 8 de novembre es durà a terme una visita guiada seguida d’una activitat al Museu de la Pell d’Igualada. La primera part consta de la visita guiada a la sala “Un univers de pell”, i després d’un taller per decorar una estora circular de pell per al ratolí. Es una activitat destinada a les persones amb trastorns cognitius, als seus cuidadors i familiars que vulguin participar de l’activitat. Les inscripcions es faran directament al Museu de la Pell al telèfon 93 804 67 52 o al correu masc@aj-igualada.net


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.