TORNAR

Igualada rehabilita les façanes de 18 propietaris

En total l’Ajuntament d’Igualada ha destinat 47.574,72€ en la subvenció per a la restauració de façanes

societat
Dilluns, 4 desembre 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada va obrir una nova convocatòria d'ajuts econòmics per a la restauració de façanes dels edificis situats dins del terme municipal. Aquesta iniciativa, que es repeteix anualment, té com a objectiu principal mantenir en bon estat de conservació i estètica dels immobles, garantir la seguretat dels vianants i preservar la imatge de la ciutat.

Els requisits per a optar a aquests ajuts inclouen que els immobles hagin de ser amb una antiguitat de quaranta anys o més. A més, la intervenció ha de ser integral, abastint tota la façana, i millorarà les característiques formals i d'acabats d'aquesta. Aquesta convocatòria respon a l'interès de l'ajuntament en promoure la conservació del patrimoni arquitectònic i millorar l'aspecte general de la ciutat."

En la convocatoria d’aquest 2023 s’ha presentat un total 24 sol.licituds de les quals 6 han estat denegades per no complir els requisits i la resta, 18, han rebut l’ajuda. En total l’Ajuntament d’Igualada ha destinat  47.574,72€ en la subvenció per a la restauració de façanes dels immobles situats dins del terme municipal d'Igualada, aquest 2023.

En aquests últims tretze anys s’han invertit al voltant de 300.000€ que han permès rehabilitar un total de 171 façanes a tota la ciutat d’Igualada.

Carlota Carner, tinenta d'alcalde i regidora d'Habitatge de l'Ajuntament d'Igualada, ha assenyalat que és el segon import atorgat més alt en els darrers anys, sent el més important les del 2022 en el qual es van rehabilitar 24 façanes per un import de 54.000€. Aquestes subvencions "s'emmarquen dins l’aposta de govern per la rehabilitació, en aquest cas externa i més visible, però també la interna amb projectes com la subvenció d’arranjament d’habitatges buits, la Masoveria Urbana i el projecte cooperatiu a l’edifici Depunt, entre altres” 


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

4 de desembre 2023.09:25h

Respondre

Totalment d’acord amb aquesta iniciativa i tot el meu reconeixement
Pro sembla una mica ridícul i de vegades aquests que juguen a polítics cauen amb el seu propi parany ”l’interès de... Llegir més l’ajuntament en promoure la conservació del patrimoni arquitectònic”, que cony ha fet aquests aficionats a polític de tiktok amb l’antic hospital, un edifici centenari i amb una arquitectura digna del patrimoni arquitectònic
Quens els voleu torna a vendre la moto, no cal corre falten 3 anys, pro ho tindré present

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.