//Plugins sense CDN ?>
Des del 2006, la FAP treballa per donar el màxim de serveis a les persones amb discapacitats de la comarca de l'Anoia. La fundació compta ara amb un nou edifici que permetrà oferir nous serveis i noves prestacions a un nombre més gran de persones del que s'ha arribat fins ara. Amb el nou edifici, la FAP atendrà a 260 persones a través del seus serveis d'atenció especialitzada per a persones amb discapacitat greument afectades que s'ampliarà en 36 places i el servei de teràpia ocupacional per a persones que degut a un alt grau de discapacitat no poden entrar al mercat laboral que s'ampliarà en 25 noves places. Al nou edifici també hi haurà una planta destinada a la formació laboral i al servei d'inserció laboral per incorporar persones amb discapacitat al mercat laboral ordinari.
Pioners en promoció d'autonomia personal
L'edifici de la FAP té una planta destinada al centre Josep Orgué per a la promoció d'autonomia personal. Es tracta d'una iniciativa pionera i que donarà servei a la comarca de l'Anoia, Penedès, alguns municipis del Bages i d'Osona. En aquest centre s'oferirà atenció personalitzada a totes aqueslles persones amb problemes per a l'autonomia -des de persones amb discapacitats visuals i auditives fins a persones amb mobilitat reduida- per mostrar-los totes les ajudes tècniques de les que disposen per millorar la seva vida diària. El centre també comptarà amb un dispositiu mòbil per desplaçar-se al domicili de l'usuari si aquest no pot arribar al centre.
En aquesta planta també hi ha un espai destinat a la sensibilització de la ciutadania on s'hi faran tallers i conferències obertes al públic en general.
Més habitatges d'acolliment residencial
Actualment la FAP té un servei d'acolliment residencial que preveu diferents formats en funció de les necessitats i el grau de discapacitat de cada persona. Hi ha persones que viuen soles i que reben la visita d'un educador, persones que viuen en llars residencials que compten amb un monitor els 365 dies de l'any i serveis residencials per als usuaris que s'han fet grans i necessiten serveis geriàtrics. En el nou edifici de la fundació hi ha dues vivendes que donaran acollida a un total de 20 persones més en el model de llars residencials.
A més a més, els usuaris que no vulguin viure sempre en aquests pisos, tindran un servei de centre de dia. Fins ara aquest servei només s'oferia als Prats de Rei.
Un edifici accessible i sostenible
Tant Marta Mateu, directora del centre com Miquel Vives, director de la FAP i Miquel Canet, gerent de la fundació, s'han mostrat molt contents, satisfets i il·lusionats amb aquest nou projecte que diuen que 'satisfà les necessitats presents i futures'. L'edifici es caracteritza per la seva accessibilitat i la manca de barreres arquitectòniques i per ser totalment sostenible. A través d'un sistema de geotèrmia s'aconsegueix estalviar un 70% d'energia en la climatització. A més, la majoria de llum s'encenen i apaguen automàticament per evitar una despesa innecessària. L'edifici, que ha costat 3.800.000 €, ha estat finançat per la Generalitat, entitats financeres i amb fons propis. El terreny ha estat cedit per l'Ajuntament d'Igualada