TORNAR
PUBLICITAT

L'igualadí Manel López explica les claus de la revolució digital en un llibre

’Internet de las cosas’ és el sisè llibre d’aquest anoienc

societat
Divendres, 15 març 2019. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Va ser un dels pioners de la informàtica a Igualada en l'àmbit dels negocis amb la creació del CEINA. Ara, Manel López desgrana en un llibre els canvis i les possibilitats que s'obren en la nova etapa de la revolució digital.

Manel López i Seuba, conegut consultor i docent tecnològic d'Igualada, publica el llibre 'Internet de las cosas. La transformación digital de la Sociedad', editat per Ra-Ma. Una obra de divulgació tecnològica que posa llum sobre l'impacte de les noves tecnologies a la societat i que ens ajuda a entendre i posar les bases a una revolució que està canviant, i canviarà, la forma en que es viu: la Revolució 4.0. És la sisena obra de l'autor igualadí, tot i que és la primera vegada que s'allunya del format de manual tècnic per atrevir-se, en aquesta ocasió, amb un llibre de divulgació tecnològica, dirigit al públic general. 

En aquest llibre, que es pot trobar tant a l'Estat com a Llatinoamèrica, es convida a reflexionar sobre la Revolució 4.0, és a dir, els canvis que viu la societat de manera accelerada en totes les seves facetes com a conseqüència de l'absorció de les noves tecnologies, i que té com a principal actor Internet de les Coses (IoT, per les seves sigles en anglès). Un concepte que fa referència al conjunt d'objectes que s'interconnecten i que, sobretot, tenen la capacitat d'interaccionar entre ells, amb l'entorn, amb Internet, prendre decisions i comunicar-se amb el món, el que podríem anomenar objectes "intel·ligents".

Una idea que, tot i que aparentment abstracta, es pot aproximar a la realitat amb exemples que modificarien el nostre dia a dia; un raspall de dents que detecta càries i demana cita al dentista, un lavabo que fa anàlisis d'orina i porta un control de la nostra salut, o un despertador que, quan sona, encén la cafetera, són només alguns dels exemples de la transformació social que arriba. Tot i que a dia d'avui soni futurista, es calcula que l'any 2020 hi haurà una mitjana d'entre dues i sis coses connectades a Internet per habitant del planeta.

 López explica de manera amena i pràctica, com IoT està canviant totes les esferes de la societat, empenyent empreses, governs i ciutadans a adaptar-s'hi. Un fenomen que està penetrant en tots els sectors productius i que "es convertirà en la revolució més important de tots els temps”, suposant la “plena entrada a la quarta revolució industrial", segons explica l'autor. El llibre ja està a la venda i es pot adquirir a totes les llibreries de l'Estat i també per internet a les pàgines de centres comercials com El Corte Inglés (www.elcorteingles.es), Casa del Libro (www.casadellibro.com) o el de la pròpia editorial Ra-ma (www.ra-ma.es).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.