TORNAR
PUBLICITAT

La UEA focalitzarà el III Fòrum en "la transformació empresarial" i la indústria 4.0

La jornada, el 27 de març, servirà per presentar un document en el que hi ha una aproximació a la realitat econòmica

economia
Dijous, 14 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

És el punt culminant de diferents fòrums que s'han desplegat els darrers mesos, amb la participació d'unes 800 persones vinculades al món empresarial. Un acte al Teatre Municipal l'Ateneu que serà presentat per Joan Maria Morros.

PUBLICITAT

Per tercer any, la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) organitza el Fòrum Empresarial, enguany amb el títol 'L'horitzó de la transformació empresarial'. Una edició per escenificar els processos i la capacitat de transformació empresarial i social en base al canvi tecnològic -la indústria 4.0- i l'economia circular. Segons el president de la UEA, Joan Domènech, "és una de les preocupacions manifestades pels empresaris de la comarca, una inquietud que és latent i sobre la qual hi ha molt desconeixement". 

El Fòrum va néixer amb la voluntat i missió "d'exposar les inquietuds, preocupacions, reptes, necessitats i idees de futur de l'empresariat anoienc; i que constata la seva consolidació al territori". Aquest canvi pivota sobre dos eixos principals: l'abandonament d'un model econòmic lineal per un model circular, i la integració de les noves tecnologies de la informació al procés de producció, distribució i consum, el que coneixem per Indústria 4.0. Aquests dos eixos "són els que ens marquen i ens marcaran com ha de ser l'empresa del futur: sostenible, eficient, innovadora, puntera, connectada, respectuosa amb l'entorn, mediambiental i socialment parlant" .

Joan Domènech, acompanyat de Paula AriasDomènech afegeix que "hi ha empreses a la comarca que estan immerses en el nou paradigma, però la majoria de les empreses de l'Anoia no ho estan". L'esdeveniment tindrà lloc el proper dimecres dia 27 de març, a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada; i es preveu l'assistència d'empresaris, experts en transformació digital, innovació i economia circular, enginyers, agents econòmics i socials de la comarca, i diverses autoritats polítiques.

Es presentarà també un document elaborat per la pròpia UEA on es plasmen les dades més rellevants, a través d'una tasca d'escolta i aproximació a les necessitats de l'empresariat, els treballadors, els sectors i el territori, i a la vegada, efectuant una anàlisi i un estudi de la seva realitat en relació amb Catalunya, Espanya i l'entorn internacional. Paula Arias, gerent de
la UEA agraeix la implicació de les més de 800 persones, empreses i agents que han participat a través de fòrums i jornades tècniques de treball.

El document analitza l'horitzó de la transformació empresarial basat en dos grans eixos: el canvi tecnològic i l'economia circular. A més, també té la voluntat de compartir el coneixement, les eines i les estratègies, així com el context de la comarca i les seves empreses per encarar de manera conjunta un full de ruta que permeti posicionar el territori com a comarca resilient en un entorn canviant: que les empreses enfoquin la seva estratègia empresarial, tenint en compte aquest entorn que canvia i que té molts aspectes positius perquè puguin avançar sense quedar fora del mercat i ser cada vegada, més competitives i sostenibles.

El fòrum serà presentat pel periodista igualadí Joan Maria Morros, cap d'informatius de Rac1, i comptarà amb la ponència d'Alfons Cornella, expert en innovació, i fundador i president d'infonomia, empresa de serveis d'innovació que té una xarxa de 25.000 professionals a tot el món. A continuació, es realitzarà un elevator pitch amb casos d'èxits empresarials. L'acte clourà amb una copa de cava relacional a peu dret.

L'acte és obert a tothom però es demana inscripció prèvia a la pàgina web www.uea.cat. L'esdeveniment comptarà amb l'assistència de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón i del president de
la Diputació de Barcelona, Marc Castells. El III Fòrum Empresarial de l'Anoia té el suport de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament d'Igualada; i la col·laboració del Consell Comarcal de l'Anoia, la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, Mútua
General de Catalunya i Servisimó.

PUBLICITAT

3 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

14 de març 2019.10:06h

Respondre

”hi ha empreses a la comarca que estan immerses en el nou paradigma, però la majoria de les empreses de l’Anoia no ho estan”.

Una realitat que també és molt habitual entre les PIMES... Llegir més industrials de altres comarques immerses enla denominada . “IMPRESSIÓ D3” de la i4.0; l’ impressió en el sentit de “SENSACIÓ” i DDD: D-esconeixement, D-esconfiança … D-ecepció.

El gran repte per a tots plegats és revertir la situación cap a la “IMPRESSIÓ C3” : CONEIXEMENT, CONFIANÇA, CONCRECIÓ (dels sistemas, capacitación de les persones, maquines connectades i tecnologies, del gran ventall disponible, que poden ser adients a les necessitats particulars de cada empresa, per oferir productes i serveis competitius i rendibles).

Una CONCRECIÓ que s’ha de concretar en una PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA A 3 - 5 ANYS, construida sobre uns fonaments sòlids de “cultura” empresarial i organitzativa.

J

Joan Giner ITV

Igualada

14 de març 2019.09:17h

Respondre

Quan ja es parla del 5.0 Igualada estem al 4.0. Sempre punters en tecnologia!

T

Toni

Igualada

19 de març 2019.13:01h

Sr.Giner, sempre opines de tot i sempre ”pix...” fora de test !!!!! Agrairé abans de qualsevol comentari , t’informis previament i així el ridicul sera menys.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.