TORNAR

Un igualadí entre els membres fundadors del Casal Català de Beijing

L'associació es va constituir oficialment el passat 11 de setembre

societat
Dimarts, 9 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'igualadí Quim Andújar és un dels socis i membres fundadors del Casal Català a Beijing, constituït oficialment l'11 de setembre d'aquest mateix any i format per quasi 40 socis i amics del Casal. Tot i que consta com a entitat oficial des del setembre, l'entitat porta ja més de quatre anys funcionant com a punt de trobada dels catalans a la capital de la Xina.

Tots els membres i socis fundadors del Casal Català, el passat 11 de setembre

El passat 11 de setembre es va constituir el Casal Català de Beijing, un punt de trobada per als catalans a la Xina sorgit per la necessitat de trobar gent propera, per a poder compartir experiències i promoure la cultura catalana. Un dels seus socis i membres fundadors és Quim Andújar, una igualadí que viu a la Xina des del passat mes de febrer.

El Casal compta amb gairebé 40 socis, la junta directiva del qual està formada per tres membres (president, secretari i tresorer), els quals es reuneixen un cop per setmana per poder avançar en els projectes que han endegat. Tot i això, des de fa quatre anys, la comunitat catalana a la Xina s'ha anat reunint periòdicament per establir un punt de trobada on compartir experiències comunes.

Classes de català

Andújar afirma que 'des que el Casal s'ha constituït com a entitat oficial es porta una agenda d'activitats més consolidada, ja que al principi tot era molt més puntual'. Algunes de les activitats que realitzen són la Diada de l'11 de setembre, la Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi i, més freqüentment, trobades per veure els partits del FC Barcelona. Un dels projectes que estan tirant endavant des del Casal és començar classes de català a Beijing, ja que, tot i que l'Instituto Cervantes és l'encarregat d'aquest assumpte, ara per ara no se'n ofereixen.

El Casal està format per catalans de totes les edats i professions, un fet, segons Quim Andújar, 'molt enriquidor per als seus membres, ja que cadascú porta una vida força diferent a la qual estem acostumats'. D'altra banda, un dels objectius a curt termini de l'entitat és obrir una pàgina web pròpia, per tal de donar-se a conèixer i poder establir relació amb la Generalitat i amb la resta de casals catalans de tot el circuit internacional.

Gran nombre de catalans a Beijing

A Beijing és on es concentra la major comunitat de catalans a la Xina, essent referència sobre la resta de comunitats de l'Estat espanyol, mentre que a Shanghai, per exemple, hi ha una gran comunitat basca.

A la llista de contactes del Casal hi ha unes 500 persones reunides, encara que totes no són residents actuals a Beijing, sinó que compta amb gent d'altres nacionalitats o amb catalans que han estat a la Xina i volen continuar el seu vincle amb el Casal. L'última trobada dels membres i amics del Casal va ser el passat 31 d'octubre per a celebrar la festa de la Castanyada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.