TORNAR
PUBLICITAT

Els igualadins David Prat i Núria Vicens participen com a formadors d’oratòria a Can Brians 2

Tots dos van ser part de l’equip que va guanyar la lliga de debats de l’UPF

societat
Dimecres, 23 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El projecte, impulsat per la Universitat Pompeu Fabra, consistia en formar als interns de Can Brians 2 en oratòria i preparar-los perquè posteriorment participessin en una lliga interna de debats. Els dos igualadins han participat com a formadors i capitans d'aquests equips

Durant un mes, i en 9 sessions, diversos estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, els igualadins David Prat i Núria Vicens entre ells, han format a 28 interns del centre
penitenciari de Can Brians 2 en oratòria i expressió no verbal. Aquest és el segon any que la Universitat Pompeu Fabra impulsa aquesta iniciativa, i va finalitzar amb una lliga de debats entre equips d'interns, debatent entre ells sobre si "els mitjans de comunicació són cultura".

Els dos igualadins, en una imatge d'arxiuEls joves igualadins David Prat i Núria Vicens, estudiants de la UPF, anteriorment van formar part de l'equip de la Pompeu que va guanyar la lliga Universitària de Debats dels Països Catalans (Xarxa Vives) el passat mes d'abril, i Prat va ser escollit millor orador universitari. En aquesta ocasió, però, han format en tècniques d'oratòria i llenguatge no verbal a 28 interns de Can Brians 2, juntament amb cinc companys més. Paral·lelament, han exercit com a capitans dels sis equips amb quatre integrants en cadascun d'ells, acompanyant-los i orientant-los en el marc de la lliga de debats interna del centre. 

Segons Prat, l'experiència ha estat "immensament satisfactòria" i remarca que "entrar en un centre p enitenciari i conviure 9 tardes amb els interns és un exercici  d'immersió a una realitat impressionant i que esbotza tots els prejudicis que podies portar de casa". Assegura que "l'actitud dels interns ha estat molt bona, amb una gran predisposició a aprendre i que això els pugui servir pel seu futur". Finalment celebra l'organització d'aquesta activitat i destaca la importància "de treballar i esforçar-nos, societat i sistema, per aconseguir la reinserció real d'aquells que volen recuperar la seva llibertat".

La igualadina Núria Vicens assegura que "per mi ha estat una experiència fantàstica que em cridava l'atenció per l'espai desconegut que suposava la presó però de la qual he après molt més del que em podia imaginar. Aprendre a no prejutjar les capacitats de ningú, a valorar més les petites coses del nostre dia a dia i a saber trobar l'empatia
necessària per entendre -sense justificar- les situacions personals de cadascú". Finalment es mostra convençuda que "realment hem après nosaltres d'ells i ells han après que no hi ha veritats absolutes, que totes les posicions són legítimes i que amb la paraula es pot arribar a acords". A la final de la lliga de debats, que es va celebrar dijous passat, van assistir-hi com a jurat els periodistes Jorvi Évole, Josep Maria Pou, Ariadna Oltra i l'actriu Ivana Miño.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.