//Plugins sense CDN ?>
Remarquen que "a Jorba es vol construir un polígon de més de 50 hectàrees". Indiquen que, amb relació a la proposta inclosa al nou Pla Director, "cal donar veu als afectats" en una consulta popular.
El col·lectiu Jorba Reflexiona ha presentat davant el registre de l'Ajuntament de Jorba, una sol·licitud perquè l'Ajuntament de Jorba iniciï els tràmits d'una consulta popular no referendària per preguntar als veïns del municipi de Jorba "si estan d'acord a destinar nou sòl a usos industrials dins del terme municipal de Jorba". Afirmen que aquest sòl "va més enllà del que es va aprovar al POUM del 2015, que ja incloïa noves hectàrees de sòl industrial".
Subratllen que "la consulta popular que se sol·licita està reconeguda a l'article 23 de la Constitució espanyola, al protocol 1 del Conveni Europeu de Drets Humans i a la Llei 10/2014, del 26 de desembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana". També que hi ha les sentències del Tribunal Constitucional i de Tribunal Europeu dels Drets Humans que el ratifiquen.
Un PDUAECO que "vol transformar el municipi"
Els integrants de la plataforma manifesten que ja el document inicial estratègic a la intenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a instàncies de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena, parla de projectar "entre 350 i 400 hectàrees de nou sòl industrial repartides en tres zones de la Conca d'Òdena. A Jorba s'hi vol construir un nou polígon de més de 50 hectàrees, la qual cosa tindria efectes irreversibles al municipi".
Consideren que "malgrat l'enorme magnitud d'aquest projecte, la població de Jorba no en té informació suficient". El 20 de gener, representants de Jorba Reflexiona es van reunir amb l'alcalde de Jorba i el seu equip de govern per demanar-li que "s'informés els ciutadans de la configuració d'aquest projecte de polígon i també dels motius que té l'equip de govern per promoure un canvi tan important en el planejament de Jorba respecte al POUM aprovat l'any 2015. L'equip de govern va manifestar que no creia necessari donar aquestes explicacions perquè considerava que en el procés participatiu que acompanyava la presentació de l'avanç del PDUAECO la població ja tenia informació".
En el procés participatiu "van participar-hi només una cinquantena de persones en tota la Conca d'Òdena, la qual cosa demostra que no es va comunicar de forma correcta perquè no va arribar a la població. Va tenir poc ressò, només va ser en format online i no es va aprofundir en la magnitud de la proposta". Jorba Reflexiona creu que la població no pot quedar al marge d'aquesta decisió i per això s'ha sol·licitat a l'Ajuntament de Jorba que impulsi i organitzi una consulta popular d'àmbit municipal adreçada al col·lectiu afectat pel futur PDUAECO. Un cop la ciutadania es pronunciï, l'Ajuntament de Jorba podrà prendre una decisió sobre el seu suport al PDUAECO tenint en compte el resultat de la consulta.