//Plugins sense CDN ?>
A Igualada, des del 2016, les plantes oblidades tornen al record i a la taula. Per quart any, el col·lectiu Eixarcolant organitza la Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades, al voltant del Casal del Passeig i l'Espai Cívic Centre.
Les males herbes seran de nou les protagonistes d'una jornada amb voluntat didàctica i gastronòmica. La Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades és una iniciativa única al sud d'Europa, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant i es farà el proper dissabte 13 d'abril a Igualada, amb unes 90 activitats per descobrir i redescobrir les plantes i els seus usos. A la presentació de l'activitat, aquest dimecres, hi assistien l'alcalde Marc Castells, la regidora Patrícia Illa i el doctor en biologia i membre d'Eixarcolant Marc Talavera. Aquest, impulsor de la jornada, explica que "difonem un nou model d'alimentació amb espècies que tenim molt a la vora".
El batlle elogiava Eixarcolant perquè "la jornada ha fet un salt qualitatiu. Hi posen passió i cada cop té més prestigi". Entre les activitats, destaquen els tasts, com el de xocolates de la casa Dalmases; els tallers, com per exemple el taller d'elaboració de còctels amb plantes silvestres o el de cuina grega, i el dinar silvestre, amb plats d'avantguarda on les plantes són, de nou, les grans protagonistes. A més, com a novetat d'enguany, la jornada inclou "un itinerari familiar pensat per poder realitzar pares i fills conjuntament". Marc Talavera, impulsor de la jornada i doctor en biologia per la Universitat de Barcelona, destaca l'"alta qualitat i rigor de totes les activitats, documentades sempre des del coneixement científic".
Hi haurà 151 ponents d'alt nivell entre els quals trobem cares conegudes com la xef Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana de Barcelona; la farmacèutica Astrid van Ginkel de Fitomón; el xef Kristian Lutaud i Demore, co-cap de cuina del Bulli juntament amb Ferran Adrià, i la periodista radiofònica Pilar Sampietro. Completen el repertori grans experts i professionals, com la metgessa Anna Escalé; Haris Salis, doctor especialitzat en etnobotànica, i Alicia Cirujeda, investigadora del Centro de Investigación y Tecnologia Agroalimentária de Aragon (CITA), entre d'altres.
Les anteriors edicions van portar més de 10.000 persones i més de 3.000 inscrits en les activitats. Tota l'organització de la jornada es du a terme de forma voluntària per part del Col·lectiu Eixarcolant i que sense els més de 100 voluntaris que coordinen i gestionen totes les activitats la jornada no seria possible. L'esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l'Anoia i la Universitat de Barcelona.
Joan Giner ITV
Igualada
4 d'abril 2019.09:03h
Tot sigui fer-se la foto. El mal és que hi ha gestions municipals que no podem olvidar.