TORNAR
PUBLICITAT

La sectorial immobiliària de la UEA tracta l'impacte de les mesures en l'accés a l'habitatge

La darrera normativa fixa un mínim de cinc anys en el lloguer si l’arrendador és persona física

societat
Dimecres, 3 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Degut als canvis recents en la normativa sobre els lloguers, la UEA va celebrar una sessió amb el títol ' urgents per millorar l'accés a l'habitatge'. Hi ha la previsió en breu de convocar noves sessions formatives.

La Unió Empresarial de l'Anoia continua avançant en la formació d'una sectorial immobiliària. Aquesta setmana, tenia lloc una sessió informativa per conèixer "quines mesures urgents hi ha per millorar l'accés a l'habitatge". Una conferència va reunir
a més d'una trentena de professionals immobiliaris. L'advocada Rosalia Marcet va ser l'encarregada d'impartir la sessió.

La sessió a la UEA, aquesta setmanaEn relació a l'entrada en vigor el proppassat dia 6 de març del Reial Decret Llei d'1 de març publicat al BOE de 5 de març del corrent-, s'han publicat tot un seguit de qüestions que els professions immobiliaris han de tenir en compte a l'hora de
confeccionar els contractes de lloguer que es formalitzin a partir d'aquesta data en qüestió. Així doncs, a partir d'aquesta data, els contractes d'arrendament d'habitatge tornen a ser de cinc anys si l'arrendador és persona física i de 7 si és persona jurídica, amb prorrogues e tres anys -fins que les parts no comuniquin la seva finalització-, la finalització del contracte s'ha de notificar amb 4 mesos d'antelació si ho fa la propietat, la garantia addicional -a part de la mensualitat de fiança- no podrà superar el valor de dues mensualitats de renda en els contractes de fins a 5 o 7 anys segons l'arrendador sigui persona física o jurídica, entre altres qüestions.

La sectorial UEA immobiliaris convocarà noves formacions adreçades als professionals del sector immobiliari, ja que des dels seus inicis de constitució organitza mensualment, diferents píndoles formatives sobre normatives i temes d'actualitat que
afecten el sector immobiliari. Són totalment gratuïtes i obertes a professionals que hi vulguin participar. Fins ara, s'hi ha tractat diversos temes com l'ocupació il·legal d'habitatges, les novetats de contractació i venda immobiliària introduïdes pel llibre VI del Codi Civil Català, les plusvàlues en la compravenda d'immobles, les accions a tenir en compte en la compra-venda de finques rústiques, com afecta el nou RGPD al sector immobiliari, entre altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.