TORNAR

Els joves dissenyadors miren al futur en una nova edició del 'I ara què?'

Una jornada d’intercanvi d’experiències amb persones que s’han començat a inserir al món laboral en el sector

societat
Divendres, 19 juliol 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Es tracta d'una sessió orientativa que va tenir lloc la setmana passada. Persones d'àmbits diferents van prendre part en una formació organitzada amb el suport de l'Ajuntament, la Generalitat i el Grup Carles, dirigida per disseny=igualada.

La setmana passada, l'associació disseny=igualada va dur a terme, per segon any consecutiu, la jornada ‘I ara què?' al Local del barri de Xauxa. Igualada.
La jornada està destinada a aquells joves que han acabat els estudis d'alguna branca del disseny, il·lustració o arts plàstiques i es disposen a entrar al món laboral.

La sessió es va fer al Barri de Xauxa i a l'Adoberia BellaAls joves, se'ls va oferir un seguit de xerrades i tallers destinats a resoldredubtes i superar pors. Sebastià Carles, del Grup Carles, va parlar de les diferents formes jurídiques i va fer diverses recomanacions en àmbits com ara l'econòmic (el primer encàrrec i la primera factura), la fiscalitat al sector del disseny, l'adscripció a la Seguretat Social, etc. La coach i formadora Roser Claramunt va aportar eines d'empoderament per enfrontar les incerteses laborals.

Hi van intervenir també dos exalumnes de l'escola Gaspar Camps, Sílvia Gonzàlez, experta en màrqueting digital, empresària de Creaplanner i professora a diverses universitats, i Adrián Haro, recentment graduat, autor del cartell de la FestaMajor d'Igualada 2018 i del cartell del mateix taller 'I ara què?'. Tots dos van explicar la seva experiència en deixar l'escola, i com es van enfrontar als dubtes i dificultats.

Al mateix local va tenir lloc el dinar, on en un ambient distès van compartir experiències. Les últimes intervencions van ser a càrrec de Mariona Sardà, advocada especialista en drets d'autor (propietat intel·lectual), i Mònica López, advocada especialista en propietat industrial i disseny. Ambdues van resoldre molts dubtes dels assistents. En acabar el grup es va traslladar a l'Adoberia Bella, on Mireia Padrós, de l'Agencia de Residus de Catalunya, va fer una detallada explicació del Premi Catalunya d'Ecodisseny exposat en el local.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.