TORNAR
PUBLICITAT

Sis persones s'insereixen al sector del 'packaging' a través d'un curs de la UEA

Les sessions de formació s’han subvencionat a través del SOC i el Ministeri

societat
Divendres, 19 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El programa es va impulsar per coordinar la formació amb les necessitats de les empreses anoienques, a partir d'un estudi fet l'any passat sobre quins eren els perfils de treballador necessaris. Quatre empreses del sector de les arts gràfiques han participat en la iniciativa.

Sis persones han acabat el curs d'Arts Gràfiques i Packaging que ha desenvolupat les darreres setmanes la Unió Empresarial i formen ja part de les plantilles de les empreses que han pres part en la iniciativa. Es tracta d'un projecte de formació, que forma part del programa Fem Ocupació per a Joves i el 30 Plus. S'integra en la línia de treball que l'entitat s'ha fixat per crear ocupació, i en aquest sentit, ajudar en la millora de la situació del mercat laboral anoienc i dinamitzar l'activitat empresarial i econòmica de la comarca.

Els joves que han acabat el curs, en una fotografia amb els formadors de la UEAUn estudi fet el 2018 va detectar que el sector de les arts gràfiques i el packaging -fortament arrelat a la comarca- es troba amb dificultats per trobar personal amb coneixements i experiència, i per aquest motiu, el projecte d'enguany ha estat enfocat en aquesta dimensió. L'objectiu, millorar la situació del mercat laboral anoienc en el sector de les arts gràfiques i el packaging.

El programa constava d'un curs subvencionat sobre operacions bàsiques d'equips i màquines de producció gràfica d'un total de 90 hores, que s'ha portat a terme a través de l'Escola del Treball de Barcelona. L'alumnat ha pogut aprendre a familiaritzar-se amb el sector de les arts gràfiques i el packaging, a través dels processos d'impressió amb Offset i conèixer i explorar la tipologia de màquines i eines que s'hi troben al sector, així com també, aprendre al mateix temps, quina és la seva funció i com utilitzar-les. En l'actualitat, l'alumnat ja ha iniciat el període de contractació laboral i estan treballant a les empreses participants. Les empreses que han participat al programa, s'han beneficiat d'una subvenció d'ajuda a la contractació de personal durant el període de sis mesos que aquestes persones estan contractades.

Fem Ocupació per a Joves com el 30 Plus són programes de formació i inserció laborals -en el cas del Fem Ocupació per a Joves, adreçats a joves
entre 18 i 29 anys, i en el 30 Plus, per a majors de 30- i que combinen formació i inserció laboral de qualitat. En aquest sentit, la iniciativa té per objectiu oferir una contractació temporal de sis mesos. A banda d'aquesta contractació laboral, els joves també reben formació especialitzada, i una orientació individual per tal d'impulsar la seva ocupabilitat en el futur. Una oportunitat per formar-se i després posar en pràctica els coneixements adquirits treballant durant un mínim de sis mesos, en una empresa, amb possibilitat de seguir al lloc de feina un cop finalitzi el programa. Ambdós programes són iniciatives subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Seguretat Social.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.