TORNAR

Les Empreses del sector del Paper, Arts Gràfiques i Packaging de l’Anoia es reuniran per parlar de la creació d'un clúster

La trobada serà dimarts, 4 de març al Centre d'Innovació Anoia

economia
Dijous, 27 febrer 2014. 18:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dimarts 4 de març, a les 9 h del matí al Centre d’Innovació Anoia, s'ha convocat a  les empreses de la comarca dels sectors del paper, les arts gràfiques i el packaging per parlar de la possible creació del futur clúster del paper a la comarca.

Moltes veus han considerat convenient explorar la necessitat i viabilitat d’avançar d’alguna manera cap a una estructura organitzativa mínima que permetés fer emergir socialment i econòmicament aquests sectors. També per assolir una veu potent davant les institucions i per cercar fórmules positives de cooperació, col·laboració, d’aprofitar sinèrgies i economies d’escala que millorin la competitivitat d’aquests sectors vitals per l’economia de l’Anoia i de Catalunya.

La indústria paperera té una tradició centenària a l’Anoia. Els molins paperers en el curs del riu i rieres del territori en són el testimoni. A l’actualitat, el sector paperer, juntament al de les arts gràfiques i el packaging, un dels sectors més dinàmics de l’economia de la comarca i han experimentat, en les darreres dècades, un creixement molt important amb empreses punteres d’abast transnacional. Aquestes indústries representen el 20% del sector industrial de l’Anoia i donen feina a més de 1.500 persones.

Tot i el pes econòmic i social que sens dubte tenen, es dóna la paradoxa que, a diferència d’altres sectors, com la pell o el gènere de punt, són unes grans “desconegudes” al territori. També es fa evident un desconeixement i sobretot, una desconnexió entre elles. Aquest fet minva les enormes possibilitats competitives acreditades per aquests sectors. Es dóna la circumstància que la seva especialització fa que no siguin competència directa entre elles.

Els ajuntaments de Vilanova del Camí, Òdena, La Pobla de Claramunt i Carme, ofereixen el Centre d’Innovació Anoia, com a equipament que doni aixopluc a aquesta iniciativa, així també com el suport que sigui necessari dins el que són les seves competències i capacitats.

La reunió informativa serà el proper dimarts 4 de març, a les 9 h, al Centre d’Innovació Anoia, situat al carrer dels Impressors, 12 del polígon Riera de Castellolí de Vilanova del Camí (davant ABACUS).

Per assistir a la reunió cal confirmar l'assistència abans del 28 de febrer c a egeaci@vilanovadelcami.cat al telèfon: 93 805 44 22 (Isa Egea) /montse@uea.cat al telèfon 938052292 (Montse Soteras)


2 Comentaris

P

Pep

L'Espelt

5 de març 2014.09:25h

Respondre

Al comentari 1.
Crec que t’equivoques quan de manera forasenyada etzives la teva ira als polítics, que estic d’acord que hem fet molts mèrits per ser culpables de quasi tot.

Dit això,... Llegir més aclarir-te que la iniciativa del Clúster Paper surgeix dels polítics, concretament de l’alcalde de Vilanova i els recolzament dels alcaldes dels municipis amb empreses del sector. La pregunta que ens hem de fer és per què un sector amb tant de pes no s’havia organitzat encara al voltant d’un clúster?

Un segon exemple. El passat desembre es va constituir l’Associació d’empresaris dels Polígons dels Plans. Cap dels 4 polígons tenia associació, ara n’hi ha una i potent, i de moment amb molta més empenta que una altra veïna creada no fa massa. Altra vegada t’he de dir que la iniciativa, amb tan bona acollida, va sortir dels polítics/alcaldes dels ajuntaments de Vilanova, La Pobla i Òdena i en aquest cas a iniciativa de l’alcalde d’Òdena. L’associació està en marxa i amb moltes ganes de fer coses per les empreses existents i perquè en vinguin de noves.

Potser fora hora de començar a discriminar empreses que fan i i empreses que no fan, ciutadans que critiquen constructivament i els que critiquen destructivament i polítics que ’no han donat mai un pal a l’aigua’ i els que potser si que en saben alguna cosa de les empreses.

La anomalia en ambdos casos és que precisament les iniciatives i la posada en marxa han sorgit des de la política i no de les empreses. Tot i així benvingudes siguin.

Per acabar, això que hem fet en aquest cas els polítics no té cap mèrit, és la nostra feina facilitar millores a les empreses. Al cap i a la fi, si volem reduir l’atur només ho farem si les empreses funcionen i contracten treballadors.

U

Una bona noticia.

igda

27 de febrer 2014.19:25h

Respondre

Crec que es una iniciativa amb molt de futur.
Per una vegada, el Empresaris, que son els que mes ENTENEN, de lo seu, prenent iniciatives, que ens poden portar a la millora del teixit... Llegir més empresarial.

Els clústers, promoguts per polítics, que mai han donat un pal al aigua, i ni tenen punyetera idea, sempre, acabant, com el rosari de la Aurora.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.