//Plugins sense CDN ?>
Dimecres passat, 23 d'octubre, en el marc de la mostra internacional Fruit Atraction celebrada a Feria de Madrid, va tenir lloc la final de la segona edició dels Premios Sakata, uns guardons que tenen com a objectiu "premiar el foment d'una bona alimentació i dels hàbits saludables a la cuina". La jove cuinera igualadina Júlia Caparrós optava a un dels quatre premis, el Semilla, dedicat a "reconèixer i potenciar el talent de les futures promeses de l'alta cuina".
La igualadina Júlia Caparrós Crespo, de 19 anys, va arribar a la final de Madrid després de superar unes exigents semifinals, disputades el passat 17 de setembre a Almeria. A la final, tres talents de l'alta cuina: la valenciana Fátima Soler, de 23 anys, el malagueny Jesús Jiménez, de 38 anys, i la igualadina Júlia Caparrós Crespo. Finalment, el jurat presidit pel xef Martín Berasategui, va escollir Jesús Jiménez com el guanyador del premi Semilla 2019, per davant de la Júlia Caparrós. El guanyador va presentar el plat "Milfulls de Bimi, emulsió de carabassa i vieira". La proposta de la Júlia Caparrós va consistir en un "Fals tataki de carabassa amb xips de Bimi".
El permi per al guanyador és una estada de formació a la cuina del restaurant Lasarte, de Berasategui, un dels millors cuiners del món, amb 10 estreles Michelin. Com a segona classificada, la igualadina Júlia Caparrós Crespo, que actualment està estudiant el Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques i forma part de l'equip de Cubics Restauració d'Igualada, farà una estada a la cuina dels Hermanos Torres, que van presentar la gala dels premis.
La Júlia va poder conversar àmpliament i distesa amb Martín Berasategui i amb els germans Torres, que van reconèixer el gran talent de la cuinera igualadina i el seu prometedor futur.
M. Carme Bernadó Subirà
Igualada
29 d'octubre 2019.19:04h
Enhorabona Júlia!
Tens un camí prometedor. Que la constància, l’esforç i la il·lusió acompanyin el teu talent.
Una abraçada.