TORNAR

El jutge dicta una ordre de desallotjament cautelar del Casal Interparroquial

El desallotjament està previst pel proper dia 13 de febrer

societat
Dimecres, 8 gener 2014. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Jutjat d'Instrucció nº 2 d'Igualada ha presentat una ordre de "desallotjament cautelar" pel dia 13 de febrer del Casal interparroquial d'Igualada, ocupat des de fa 6 mesos per un grup de joves. Eldesallotjament cautelar és duu a terme abans que s'hagi celebrat el judici i, per tant, segons expliquen des de l'Espai pels Somnis ''es produeix sense haver determinat si l'ús d'aquest edifici és un delicte o no ho és''.

L'interior del Casal, després de la intervenció dels joves de l'Espai pels somnis

Els joves també recorden que els sembla fora de lloc la via penal a través de la qual s'ha tirat endavant la denúncia: ''molta jurisprudència estableix que, si es tracta d'edificis abandonats, la jurisdicció adequada seria la civil i no la penal.

Davant d'això, l'Espai pels Somnis ha engegat una campanya per tal d'aturar aquesta el desallotjament sota el lema "Els Somnis no és desallotjen! El casal és d'Igualada!". L'objectiu és evitar el desallotjament i, com han demanat en altres ocasions, ''dialogar amb el Bisbat de Vic per tal de trobar una solució per fer ús d'aquest espai amb un acord mutu''.

La campanya durà a terme diferents accions pacífiques encaminades a aturar el desallotjament i, a la vegada, ''denunciar l'especulació urbanística i reclamar l'ús d'espais abandonats''.

Entre el seguit d'accions que es faran, s'ha editat una petita guia per tal que les persones que donen suport al projecte, puguin realitzar petites accions de forma individual. Entre aquestes, suggereixen que la gent es vagi a confessar a l'església dient que "també ha ocupat i prefereix un Casal viu, que no pas un espai abandonat".

Per últim, volem recordar que malgrat que fa mesos que estem sol·licitant una reunió amb l'Ajuntament per realitzar una mediació -recordem que aquest procés es va iniciar després de la negativa de l'Ajuntament a cedir espais al jovent d'Igualada- , aquesta reunió encara no s'ha produït.


8 Comentaris

L

La llei per tothom igual !

igualada

13 de gener 2014.12:16h

Respondre

COMENTARI EXTRET DE LA VANGUARDIA D’AVUI
.Un alcalde , que no compleix, la legislació vigent, referent a las banderes que tenen que ondejar al ajuntament, no te autoritat moral ni de cap mena,... Llegir més per mediar res.
El mirall en que se auri-ant de mirant aquest jovent, o sigui el Alcalde de Igualada Marc Castells,
en una referencia , que no els i fa cap be.
Perquè ells tenen que ser DESALLOTJATS , i el Sr Alcalde, se ”salga de rositas”.
Es que son pitjors ?, jo crec que no, al raves, te mes culpa, el que teòricament, hauria de donar exemple, al ocupa un lloc public.
Sr del Fum, Fum, Fum, ja li arribara, un dia o altra, el rebuig, dels seus conciutadans.Temps al temps.

R

Raphanus brassica

Igualada

11 de gener 2014.13:08h

Respondre

Filomena i altres defensors de la propietat privada dins la legalitat vigent: ja ho deia el meu avi que va patir camps de concentració a França i presó franquista FER, DEIXAR FER I QUE NO ET... Llegir més FOTIN. Aquest jovent ha fet i ha deixat fer (està obert uns dies i unes hores a la setmana per tothom que hi vulgui participar) però ara volen fotre. Molt bé, els fem fora amb ordre judicial. Qui se’n beneficiarà d’aquesta acció? Tornarem a tenir un espai tancat i desocupat (més net i endreçat del que estava abans de l’ocupació). He preguntar al bisbat quins plans tenen un cop hagin desallotjat: CAP!!!

F

Filomena

Igualada

10 de gener 2014.11:53h

Respondre

Josep, jo estaria d’acord en que l’alcalde fes de madiador, però sempre abans de l’ocupació. Un cop aquets nois han pres la decisió d’ocupar el local que vols que faci l’alcalde o... Llegir més qualsevol altre persona?, anar a favor dels ocupes i pressionar al bisbat perquè els deixi quedar allà a on estan?.

La decisió que van voler prendre aquets nois tenia un risc i ara es troben que el propietari, com era d’esperar, els ha denunciat i el jutge que ha de fer complir la llei els treu.

Es molt maco forçar la porta per entrar a casa d’un altre i quan veus que les coses et van malament (que ja era de preveure) demanar diàleg i mediació a tot arreu, però el que ens hauríem de preguntar es perquè no ho varen fer abans tot això que ara volen que es faci, no podien haver anat al bisbat a demanar permís?, no podien haver demanat a l’ajuntament que els ajudes a fer possible la seva petició?. Ara a misses dites i amb el jutge per entre mig les coses son més complicades, i amb les accions que volen emprendre penso que encara ho seran més, hi ha molt jovent a Igualada i moltes entitats juvenils que funcionen i ho fan molt be, per sort no tot comença o s’acaba amb aquets nois i noies i m’atreviria a dir que amb l’Espai pels Somnis o sense, el jovent de la ciutat continuarà tant viu i actiu com sempre.

J

Josep

igda

9 de gener 2014.18:56h

Respondre

Jo crec, que si el Alcalde, m’adies entre el jovent, i els propietaris del Casal, i hauria molt de guanyat.
El Sr Alcalde, es molt aficionat a surti a la ”foto”, ara te una ocasió excepcional... Llegir més de ”FER DE ALCALDE” , es clar , que per fer de intermediari te que tindrà autoritat , i saber, que en aquestes ocasions, no serveix el populisme barat.

j

josep

9 de gener 2014.14:20h

Respondre

Jo també discrepo de les formes que els ban portar a trencar els candaus. Aixó ja constitueix un delicte.Penseu que aquets locals en des-us ja un projecte urbanistic en el cual i habia l¨lobertura... Llegir més de un nou carrer per Igualada i degut a la crisis esta paralitzat. Crec jo que abans de fer un delicte, parlant la gen senten, Aqui heu fallat, ere teniu de pendre las consecuencies que porta entrar un judici. Sou molt joves i es penseu que la llei la podeu saltar.

R

Roger

9 de gener 2014.12:30h

Respondre

Roger,

totalment d’acord amb vostè però, segurament, que si no s’hagués ocupat aquest espai estaria buit i seria, com tantes propietats que té el Bisbat de Vic, per especular.

El projecte... Llegir més d’aquests joves és obert a la ciutat, vostè hi pot anar i implicar-s’hi.

Segurament, aquest cas és -com tots- un conflicte entre ”els de dalt” (el Bisbat) contra ”els de baix” (el poble d’Igualada).

Ànims jovent!

X

Xavier

Igualada

9 de gener 2014.10:42h

Respondre

Miquel discrepo amb el que dius , aquest jovent tambe son el poble.Son el poble partint de la base que molts d´ells ja partiicipen o ocupen carrercs de responsabilitat en entitats i... Llegir més associacions.Potser no son el poble de l´any 1957 , però si que son el poble del 2013.No van a missa no , però de ben segur que els pots trobar a una plaça possant cadires per festa major , portan una colla de nanos a una excursió o ajudant d´iniciatives solidaries.o son els salvadors no , però son allo que han volgut ser sense dependre de la caritat de l´administradora , mirant per la ciutat i pel seu jovent , entenen que la necessitat d´un poble , d´un jovent passa per donar respostes reals a les seves inquietuds.I si vols quedarte més tranquil ,de ben segur que molts d´ells son nets dels qui van pagar el casal.Avui , el reivindiquen i el fan seu d´avant de l´intent d´especulació del bisbat de vic , que al no trobar comprador va deixar abandonat i en estat questionable un espai al bell mig del nostre passeig

M

Miquel

Igualada

9 de gener 2014.09:20h

Respondre

El que fan aquests nois és interessant però discrepo de les formes. El meu pare fou dels qui va donar diners per fer el Casal l’any 1957 i no sé si li hauria agradat això.
No entenc que... Llegir més entressin al casal sense parlar abans amb el mossen i després hi posessin un candau a la porta (cada dia que hi passo el veig!).
Aquest local no és de l’església, és del poble! Perquè va ser la gent d’Igualada qui van fer-lo possible. El Bisbat hi volia posar mà, i ara de sobte són una gent aliena que se l’apropia.
M’hagués agradat que ocupessin un dels tants edifics buits de les quatre patums igualadines o acampessin en algun solar especulador del polígon...però no, vau anar a petar a un lloc que el vam fer des del poble. Sí, gent de missa, però del poble.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.