//Plugins sense CDN ?>
Aquest diumenge, 4 de desembre, el nucli antic de la Llacuna es tornarà a omplir de parades de productes locals d’altura, embotits, formatges, vins, i d’artesania amb la celebració de la històrica Fira de Sant Andreu. Els carrers i places també es perfumaran amb la flaire de la botifarra que couran els cansaladers del municipi per a l’esmorzar popular, regat amb porrons de vi, que es farà a partir de 2/4 de 9 del matí, en el marc de la celebració de la 43a Matança del porc.
La Fira de Sant Andreu de la Llacuna és celebrada des del 1337, moment en què Alfons III va atorgar a la Llacuna dret a fira per privilegi reial, després d’un important increment de població i un període de creixement de riquesa del municipi durant la primera meitat del segle XIV. La fira s’ha celebrat de forma (gairebé) ininterrompuda des d’aleshores i ha esdevingut una jornada festiva de tardor on gaudir del comerç, el producte local i l’esmorzar popular de la matança del porc, activitat que gaudeix ja de 42 edicions.