//Plugins sense CDN ?>
L'anomenada viticultura 'heroica', els vins que s'elaboren a més de 500 metres sobre el nivell del mar, té un escenari privilegiat a l'Anoia, la Llacuna. La població organitza novament la Mostra de Vins d'Altura, amb sis cellers -cinc de la Llacuna- i diverses firmes d'embotits.
Aquest cap de setmana vinent, 12 i 13 d'octubre, tindrà lloc la 12a edició de la Mostra de Vins d'Altura, una trobada de productors, artesans i cellers de La Llacuna, on s'exposen i es poden degustar els productes de proximitat de la vila anoienca. La fira gastronòmica unirà amb dos dies d'activitats, gastronomia, cultura i patrimoni a la plaça Major de La Llacuna. Al llarg del matí del diumenge, la mostra comptarà a més amb la visita del director de l'Agència Catalana de Turisme David Font.
Les activitats arrenquen dissabte, a 2/4 de 7, a la sala d'Ars Llacuna, amb el Tast de Parellades, dirigida pel sommelier Xavi Viles, amb places limitades, on es tastaran vins de Parellada maridats amb productes locals. A partir de 2/4 de 8 del vespre s'obrirà per a tot el públic el Tast a Les Voltes a la plaça Major, una degustació de vins del Celler Puig-Romeu i del Celler Grapissó de la Llacuna, junt amb platets on el producte local serà el protagonista. El Tast a Les Voltes s'acompanyarà de la sessió musical del PD Beta Frankling i l'activitat s'allargarà fins a l'inici del sopar Menú d'Altura a les 9 del vespre, amb la participació dels restauradors de Cal Joan, Els Porrons i Ca l'Americano. Els tres restaurants oferiran un menú-maridatge regat amb vins i caves dels cellers locals.
El plat fort és diumenge, la jornada de la Mostra de Vins d'Altura, que arrencarà a 2/4 d'11 del matí a la mateixa plaça Major. Els cellers i caves presents en aquesta edició seran el Celler Grapissó, el Celler Puig-romeu, el Celler Can Vich i les Caves Vilarnau com a viticultors autòctons i el Celler Mas Rodó com a celler convidat. El tast de productes d'altura el signaran Embotits Can Travé, Mallart Artesans Xarcuters, Formatgeria Ancosa, Forn Pujó i Carquinyolis Ca l'Americano, els quals oferiran els productes i dolços propis de La Llacuna. L'activitat s'allargarà fins a les 2 del migdia, moment en què començarà el dinar Menú d'Altura, el menú-maridatge ofert pels restauradors locals. Al llarg del matí hi haurà zona de graelles per cuinar-se els productes adquirits dels diferents productors locals, tallers infantils per als petits de la casa, intercanvi de plaques de cava i dos torns per conèixer el passat històric de la vila, amb la visita guiada i gratuïta a la Llacuna emmurallada, a les 11 i a les 12 del migdia.
Josep Parera, batlle de la Llacuna, manifesta l'aposta per esdeveniments com aquests. "Jornades que posen en valor i visibilitzen els productes i el patrimoni del nostre municipi i uneixen la gastronomia i el turisme generant oportunitats econòmiques i turístiques al territori" afirma. La Mostra de Vins d'Altura de La Llacuna és organitzada per l'Associació de Productors Artesans de La Llacuna i l'Ajuntament de la Llacuna.