TORNAR

La Llacuna exhibeix els seus cellers aquest cap de setmana

La 12a Mostra de Vins d’Altura porta dues jornades d’experiències amb tastos de productes del territori

societat
Dijous, 10 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'anomenada viticultura 'heroica', els vins que s'elaboren a més de 500 metres sobre el nivell del mar, té un escenari privilegiat a l'Anoia, la Llacuna. La població organitza novament la Mostra de Vins d'Altura, amb sis cellers -cinc de la Llacuna- i diverses firmes d'embotits.

Aquest cap de setmana vinent, 12 i 13 d'octubre, tindrà lloc la 12a edició de la Mostra de Vins d'Altura, una trobada de productors, artesans i cellers de La Llacuna, on s'exposen i es poden degustar els productes de proximitat de la vila anoienca. La fira gastronòmica unirà amb dos dies d'activitats, gastronomia, cultura i patrimoni a la plaça Major de La Llacuna. Al llarg del matí del diumenge, la mostra comptarà a més amb la visita del director de l'Agència Catalana de Turisme David Font.

La Plaça Major, epicentre de la MostraLes activitats arrenquen dissabte, a 2/4 de 7, a la sala  d'Ars Llacuna, amb el Tast de Parellades, dirigida pel sommelier Xavi Viles, amb places limitades, on es tastaran vins de Parellada maridats amb productes locals.  A partir de 2/4 de 8 del vespre s'obrirà per a tot el públic el Tast a Les Voltes a la plaça Major, una degustació de vins del Celler Puig-Romeu i del Celler Grapissó de la Llacuna, junt amb platets on el producte local serà el protagonista. El Tast a Les Voltes s'acompanyarà de la sessió musical del PD Beta Frankling i l'activitat s'allargarà fins a l'inici del sopar Menú d'Altura a les 9 del vespre, amb la participació dels restauradors de Cal Joan, Els Porrons i Ca l'Americano. Els tres restaurants oferiran un menú-maridatge regat amb vins i caves dels cellers locals.

El plat fort és diumenge, la jornada de la Mostra de Vins d'Altura, que arrencarà a 2/4 d'11 del matí a la mateixa plaça Major. Els cellers i caves presents en aquesta edició seran el Celler Grapissó, el Celler Puig-romeu, el Celler Can Vich i les Caves Vilarnau com a viticultors autòctons i el Celler Mas Rodó com a celler convidat. El tast de productes d'altura el signaran Embotits Can Travé, Mallart Artesans Xarcuters, Formatgeria Ancosa, Forn Pujó i Carquinyolis Ca l'Americano, els quals oferiran els productes i dolços propis de La Llacuna. L'activitat s'allargarà fins a les 2 del migdia, moment en què començarà el dinar Menú d'Altura, el menú-maridatge ofert pels restauradors locals. Al llarg del matí hi haurà zona de graelles per cuinar-se els productes adquirits dels diferents productors locals, tallers infantils per als petits de la casa, intercanvi de plaques de cava i dos torns per conèixer el passat històric de la vila, amb la visita guiada i gratuïta a la Llacuna emmurallada, a les 11 i a les 12 del migdia.

Josep Parera, batlle de la Llacuna, manifesta l'aposta per esdeveniments com aquests. "Jornades  que posen en valor i visibilitzen els productes i el patrimoni del nostre municipi i uneixen la gastronomia i el turisme generant oportunitats econòmiques i turístiques al territori" afirma. La Mostra de Vins d'Altura de La Llacuna és organitzada per l'Associació de Productors Artesans de La Llacuna i l'Ajuntament de la Llacuna.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.