TORNAR

El manifest per la retirada del Pla Director suma gairebé 5.000 adhesions

Les entitats que promouen el manifest han penjat diverses pancartes als municipis de la Conca

societat
Dimarts, 15 setembre 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana ha de tenir lloc un dels dos debats de la Fase II del procés participatiu del Pla Director Urbanístic de la Conca. En paral·lel, el manifest per la retirada del Pla va sumant adhesions.

Una de les pancartes, situada a Cal FontLa recollida de firmes que promou l'entitat Salvem Can Titó, juntament amb Per la Conca i Unió de Pagesos ja ha assolit vora 5.000 firmes. La campanya, iniciada fa deu dies,  compta amb taulells informatius a Igualada, Vilanova i Montbui i també ha aconseguit que 31 entitats del territori hi donin suport. Els grups s'oposen a la creació "d'unes 400 hectàrees de nous polígons industrials, repartides en els municipis d'Òdena, Igualada, Jorba, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui."

Fa tres mesos que es va iniciar el procés participatiu del Pla Director. En el document de base, es contempla la possibilitat d'un creixement industrial a la zona de les Parellades, a Vilanova, que ha aixecat una forta oposició en aquest municipi. Argumenten que a la Conca "hi ha sòl industrial buit i que s'han de buscar noves solucions per reactivar l'economia que tinguin en compte la crisi climàtica i la importància dels espais naturals prop de les ciutats."

Les entitats contràries al pla també organitzen trobades al carrer per a la creació de pancartes que s'han penjat a diversos punts de la zona de Can Titó i les Parellades, així com a la zona del Rec d'Igualada. Durant aquesta setmana se seguiran realitzant diversos taulells informatius a diferents municipis de la Conca. Per tenir més informació sobre l'entitat i els seus moviments es pot seguir la plataforma a través de les xarxes socials de Twitter i Instagram a @SalvemCanTito.


5 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

17 de setembre 2020.10:44h

Respondre

Hi ha un consens generalitzat de que la INDÚSTRIA, I ELS SERVEIS VINCULATS A LA INDÚSTRIA, és la única activitat que pot generar riquesa, ocupació de llocs de qualitat i benestar, ... Llegir més fomentant les condicions para recuperar indústries deslocalitzades i crear de noves més innovadores i eficients, tal com s’ha posat de manifest en diferents instàncies internacionals i nacionals, de forma reiterada i especialment arran de la greu crisi sanitària, i de retruc econòmica i social, que estem patim.

Un del darrers, el Comunicat el de la Comissió Europea, del 25/5/2020: EL MOMENTO DE EUROPA: REPARAR LOS DAÑOS Y PREPARAR EL FUTURO PARA LA PRÓXIMA GENERACIÓN

I mentre tant els nostres polítics i organitzacions de la Conca d’Òdena incapaços de posar-se d’acord per crear les condicions (urbanístiques, infraestructures i estímuls varis) per consolidar la INDUSTRIA existent i atraure noves inversions, tot aprofitant l’excel.lent situació al “rebufo” (que no al rebuf) de l’àrea metropolitana de Barcelona, i treballar per aspirar més enllà de un “desenvolupament econòmic basat en usos d’oci i lleure” per la propera generació.

R

Raphanus brassica

Igualada

19 de setembre 2020.14:34h

La indústria no és l’única activitat que pot generar llocs de treball. És allò de posar tots els ous en una cistella perquè en el següent cicle et plegui l’empresa. Ja hi ha una activitat... Llegir més agrícola que és bàsica i que necessitarem SEMPRE. Però necessita una transformació i adaptació, i això hauria de ser més ràpid. En eficiència energètica estem a anys llum tant en tema d’edificis com indústria (potser menys), invertir en aquest sector té un benefici doble: llocs de treball de qualitat i reducció del consum energètic. Indústria de fora? Si no ha vingut fins ara, amb el munt de sòl disponible i que només han comprat quan ha estat rebaixat (ex. Castellolí), doncs no em dóna gaires esperances. No tenim estació intermodal de mercaderies. Som el pla c (o D). Per tant potser que espavilem per altres cantons i no comprometem de forma irreversible un territori que necessitem perquè doni aliments, i ens adapti millor al canvi climàtic.

G

Genís

Igualada

16 de setembre 2020.13:36h

Respondre

Volen les subvencions, les llicències d’obres, gastar diner en formigó, cobrar la comisió.
D’ocupació res!

J

Joan B

Igualada

15 de setembre 2020.20:23h

Respondre

Aquest es l’enllaç per a qui vulgui signar en contra:
https://perlaconca.org/manifestpdu/

j

josep

igualada

15 de setembre 2020.14:35h

Respondre

Ompliu el que hi ha buit. Deixeu viure els pagesos. Oblideu-vos de somnis absurds. Les grans empreses si necessiten espai el necessiten a l’area metropolitana. Aqui al darrera nomes hi volen coses... Llegir més de molt espai i poc valor afegit. Aixo vol dir poca ocupacio de qualitat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.