TORNAR

Manresa acull la cloenda del cicle de debats intergeneracionals protagonitzats per les dones de la Catalunya Central

En l’acte es va presentar un vídeo documental que vol reflectir el contingut d’aquests debats

societat
Diumenge, 26 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Ivet Castaño, i la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, van presidir l’acte de cloenda de #connectades, Jornades de debat intergeneracinal a la Catalunya Central que va organitzar l'Institut Català de les Dones per donar visibilitat i reconèixer els sabers, les experiències i les trajectòries de dones especialment significades d’aquestes comarques

Durant l'acte de cloenda, que va tenir lloc dijous al Centre Cultural el Casino de Manresa, es va presentar un document audiovisual que reflecteix aquests debats. L’objectiu era fer un reconeixement públic al saber de vida i per a la vida i el rol civilitzador i creador de les dones, lluny de la visió històrica que les situa com a víctimes, les invisibilitza i menysté els seus sabers.

El projecte #connectades va néixer a principis de l’any passat de la col·laboració entre l’ICD, les entitats de dones, i els ens locals de l’Anoia, el Berguedà, l'Osona i el Bages, a través dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones. El document audiovisual ha estat realitzat per estudiants de la Universitat de Vic, Universitat Central de Catalunya.

El cicle ha consistit en l’organització de debats públics a cadascuna de les quatre comarques de la Catalunya Central on dones de diverses generacions han pogut intercanviar sabers i mantenir diàlegs sobre el present, passat i futur. Els debats han aprofundit en temes com: la vida de família, de parella i sexual, els recursos personals de les dones davant les dificultats, el comerç,la indústria, l’esport o la immigració.

L’objectiu de la iniciativa és posar en valor la saviesa de les dones vinculada a l’experiència quotidiana, ja que aquest registre ha estat menystingut pel sistema patriarcal malgrat suposar un nivell elevat de gestió creativa de la complexitat.

De l’Anoia hi van assistir un total de tretze dones, tres de les quals  havien participat en la taula de debat intergeneracional que es va realitzar ara fa un any al territori, i altres dones vinculades en entitats de dones i en la lluita per la igualtat de gènere. Va assistir-hi també Carme Riera, regidora d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada, que va lliurar a les dones de l’Anoia un DVD amb l’enregistrament complet del Connectades a l’Anoia i un diploma, i Marta Casas, primera tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Cultura i Serveis Socials dels Hostalets de Pierola.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.