TORNAR

Masquefa inicia la campanya de civisme ‘Viure, reviure i conviure’

societat
Dilluns, 12 febrer 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

A Masquefa, hi conviuen unes 10.000 persones i hi ha prop de 1.500 animals domèstics censats, el 94% dels quals són gossos. Per tal que la convivència entre tots sigui favorable, les regidories de Civisme i Benestar Animal de l'Ajuntament de Masquefa, sota l'eslògan 'Viure, reviure i conviure', han posat en marxa una campanya per promoure pràctiques responsables en la cura dels animals de companyia.

En el marc de la campanya, la primera acció se centrarà en una crida a la responsabilitat compartida pel benestar animal i la cura de l'entorn. I els propietaris d'un gos censat al municipi podran recollir, a l'Ajuntament, ampolles per dissoldre l'orina dels gossos.El regidor de Civisme, Sergi Fabregat, destaca que "aquesta mesura té com a objectiu mantenir els espais nets, respectar els veïns i preservar la higiene pública. És una petita acció amb un impacte positiu i significatiu per a la convivència". En aquest mateix sentit, el consistori també recorda la necessitat de recollir les femtes dels animals tant a la via pública com en camins. No recollir-les és motiu de sanció econòmica, amb multes de 120 a 400 euros. El cost de la sanció més baixa, 120 euros, equival a 2.400 bosses, necessàries per recollir les femtes d'una mascota durant dos anys i mig. A més, aquestes pràctiques no només tenen un cost per les butxaques individuals: els serveis per netejar femtes de gos abandonades als parcs i carrers suposa una despesa extra del pressupost municipal.

És obligatori censar els animals de companyia

Censar un animal de companyia —gats, gossos, fures i altres animals en captivitat— és molt més que un tràmit obligatori: és un pas per facilitar que l'administració conegui quants animals hi ha i pugui desenvolupar polítiques i accions al respecte, com campanyes de desparasitació. A més, el registre municipal permet una millor identificació i seguiment dels animals de la comunitat, especialment útil en casos d'animals perduts o situacions d'emergència, ja que facilita la ràpida localització i contacte amb els propietaris. Es pot censar l'animal de companyia, gratuïtament, a la Comissaria de la Policia Local portant la llibreta de l'animal on consti que té posat el xip.

Masquefa fa valdre el benestar animal i la nova campanya encoratja pràctiques com la vacunació i la desparasitació regular, que no només beneficien la salut de l'animal, sinó també la de tota la comunitat. En el mateix sentit, també recorda que cal que els gossos visquin en un entorn net i estiguin ben alimentats i tractats. Una de les pràctiques més importants a l'hora de cuidar un gos és el passeig. Els gossos han d'anar lligats pel carrer, sota sanció econòmica, poden estar deslligats, fer exercici i relacionar-se amb altres gossos als espais de joc. A Masquefa hi ha dos espais d''agility', un al carrer Granollers i l'altre a El Maset. En aquests espais també és obligatori recollir les deposicions i dissoldre l'orina.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.