TORNAR

Més participació que mai a les activitats de la 9a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

societat
Dimarts, 1 octubre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Un dels principals reptes de la Jornada d'enguany, era poder encabir en un sol dia les desenes d'activitats i propostes rebudes, més de 130, que la converteixen en la Jornada amb una major oferta d'activitats fins a la data.

Aquest dissabte 28 de setembre, s'ha celebrat a Igualada la 9a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades (JGPO). Es tracta de l'activitat central del Col·lectiu Eixarcolant i d'un dels esdeveniments de referència del sector a Catalunya. 

Com a novetats, destaquen, entre d'altres, la incorporació d'un escenari infantil, per tal d'ampliar l'oferta familiar i la celebració de les xerrades tècniques i aplicades, amb aforament ple. De fet, al tancament de les inscripcions en línia, el 80% de les propostes amb inscripció prèvia ja havien penjat el cartell de complet. I a l'inici de la tarda, gairebé totes les activitats ja s'havien omplert.

D'altre banda, el dinar silvestre d'aquesta edició ha suposat un salt respecte les anteriors en incorporar la col·laboració amb altres cuiners de la ciutat com el Kubb, amb Manel Pla, o els alumnes de cuina de l'Escola Pia, amb l'Oriol Càlichs al capdavant. A més de la participació de Sambucus amb els postres i de nou, amb Petits Viticultors de la Conca d'Òdena.

La JGPO ha estat també l'escenari triat per presentar les novetats d'Eixaocolant. D'una banda, el Calendari del Bon Consumidor 2024, que enguany presenta una imatge renovada i que es converteix en un receptari il·lustrat, amb infografies i explicacions de les diferents receptes que ens acompanyaran al llarg dels 12 mesos de l'any. De l'altre, la presentació del joc 'Tros', un joc de cartes cooperatiu en el qual s'han de gestionar uns paisatges i utilitzar els recursos que generin per resoldre els esdeveniments que apareixen a cada torn. 

L'organització també destaca la tasca del voluntariat, que aquesta edició ha comptat amb prop de 200 persones voluntàries vingudes d'arreu.

Paral·lelament, fins el desembre es continuarà la 2a Mostra itinerant de Cinema Etnobotànic i Agroecològic, que enguany compta amb més d'una cinquantena de projeccions confirmades repartides per tot el territori de parla catalana. Aquests passis van a càrrec dels diferents nodes territorials del Col·lectiu Eixarcolant, en col·laboració amb diverses entitats locals. 

La Mostra de Cinema Etnobotànic i Agroecològic és un programa documental que explora la relació entre les persones i les plantes, fent especial èmfasis en la rellevància d'aquesta relació per a estructurar i transformar els nostres sistemes agroalimentaris. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.