TORNAR

La MICOD tindrà un servei de transport compartit amb vuit cotxes elèctrics

La flota d’aquest model de ’car-sharing’ es podrà utilitzar entre els set municipis de la Mancomunitat

societat
Dijous, 22 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A més de la possibilitat dels cotxes, també es podrà disposar de motos i de patinets elèctrics. Els set batlles i batllesses de l'organisme presentaven aquest dimecres el nou servei, un projecte pioner fora de l'Àrea Metropolitana.

El setembre es posarà en marxa el primer projecte de mobilitat intel·ligent de car-sharing a Catalunya, en zones periurbanes. El model ja funciona a les grans ciutats. Aquesta prova pilot serà a la Conca d'Òdena, amb el nom de MOBICO (Mobilitat-Intel·ligent-Conca d'Òdena). Així, Castellolí, Igualada, Jorba, La Pobla de Claramunt, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, tindran una flota de vehicles elèctrics per afavorir la mobilitat interna. Un cop es posi en marxa el servei, tots els veïns dels set municipis de la Conca d'Òdena podran llogar vehicles elèctrics com patinets, bicicletes, cotxes i motos a través de l'App Mobico, i retornar-los a qualsevol dels municipis de la Conca. La flota inicial és de 8 cotxes, 12 motos i 25 patinets.

Aquesta flota es distribuirà a la Conca segons diferents criteris: nombre d'habitants a cada municipi, la presència d'un polígon industrial que generi desplaçaments per la seva capacitat de generar llocs de treball, les distàncies o bé les vies d'interconnexió. Incorporaran la tecnologia que ha desenvolupat SEAT:CODE i el software de gestió, reserva i funcionament per a compartir vehicle a través d'una aplicació, llogant-lo per hores segons la usabilitat. Cada usuari es donarà d'alta al sistema i podrà utilitzar els vehicles segons el seu interès. Es disposaran de zones aparcament en cadascun dels set municipis que formen la Conca d'Òdena.

El projecte es presentava al Passeig Verdaguer, on hi haurà un dels punts de sharing, amb la presència dels set alcaldes de la Conca d'Òdena, la presidenta de l'AMTU i alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i els responsables de les empreses SEAT:CODE i Circuit Parcmotor. Marc Castells, alcalde d'Igualada, opina que "l'autobús que uneix la Conca
d'Òdena ja és un model d'èxit que tenim en marxa. Hem de ser capaços de crear una xarxa perquè la gent de la Conca d'Òdena pugui disposar d'un servei de mobilitat que funcioni, ja que és una reivindicació històrica". Carbonell desitjava que "sigui un gran èxit i posem a disposició tot l'equip tècnic de l'organització perquè sigui possible. Projectes com aquests, pioners al territori català, serviran als nostres ciutadans per millorar el seu dia a dia".

Joan Serra, batlle de Castellolí, assegurava que "serem pioners al territori en la implementació d'un sistema intermodal, net, que esperem que els nostres veïns i veïnes utilitzin com a mitjà de transport. Els ajuntaments apostem per aquest tipus de mobilitat juntament amb el transport públic". També intervenia Sergi Vila, Cap d'Operacions de SEAT:CODE, que apuntava que "son els joves els que estan optant per a aquest tipus de mobilitat compartida". I, finalment, Ton Pons, en nom del Circuit Parcmotor, anunciava que "amb iniciatives com MOBICO no només enfortim aquest compromís sinó que posem tot el nostre coneixement perquè aquesta prova pilot sigui una oportunitat per l'especialització de la comarca de l'Anoia i encarar el seu futur en l'àmbit d'una mobilitat 360° en una posició de referència".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.