TORNAR

El Museu de la Pell acull el XII Workshop de Salut Mental i Drogodependències

Els diferents ponents van exposar programes d’intervenció comunitària en Salut Mental

societat
Divendres, 29 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Unes 150 persones van participar el divendres de la setmana passada al XII Workshop d'actualització en Salut Mental i Drogodependències del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA). L'acte es va celebrar al Museu de la Pell.

El Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l'Anoia va organitzar el divendres 22 de novembre una jornada de tallers sobre els efectes de les drogodependències. Els tallers van girar al voltant de diferents experiències de programes comunitàries d'arreu de Catalunya. Es van exposar exemples de programes d'intervenció comunitària en Salut Mental i es van aportar evidències clíniques socials i de rendibilitat.

Alguns dels casos exposats van ser la reconversió d'un Centre de Dia en Salut Mental d'adults en un Servei de Rehabilitació Comunitària al Consorci Sanitari de Terrassa, els Programes de suport individualitzat comunitaris del Parc Sanitari St. Joan de Déu i el Programa Mosaic, d'integració comunitària, social i sanitària de les Fundacions Althaia i Germà Tomàs Canet, a la Catalunya Central.

El workshop, a l'Auditori del MuseuTambé va despertar força interès la presentació del treball en xarxa per a l'atenció comunitària en Salut Mental infantojuvenil a l'Anoia. Va donar una visió actualitzada del treball dirigit a tenir cura de la infància i l'adolescència en risc, al treball interdisciplinari i en xarxa a través de la Taula local d'Infància i Adolescència de l'Anoia i al funcionament que desplega el Programa Salut i Escola. També es va tractar el programa desenvolupat a Vilanova del Camí per afavorir l'exercici de la parentalitat. Aquesta taula va comptar amb la participació de professionals de l'Institut Català de la Salut, del Consell Comarcal de l'Anoia i del Departament de Salut de la Generalitat.

Abans de la cloenda, es lliurava el V Premi Dr. Tomàs de Flores d'Investigació en Salut Mental als treballs 'Personalidad, estilo de afrontamiento y calidad de vida en càncer de mama', de l'Alba Palazon de l'Hospital Universitari Quirón-Dexeus i 'Autolesió no suïcida: validació de l'aplicació mòbil Sinjur i anàlisi de patrons emocionals i conductuals d'autolesió en adults joves amb... i sense trastorn mental', presentat per la Laia Briones, dela Fundació Sanitària d'Igualada i la Universitat central de Barcelona. Els premis consisteixen en un ajut econòmic per a investigadors joves en el camp de les neurociències i la Salut mental.

L'acte es va tancar amb la conferència 'Perspectiva passada i futura de l'atenció a la Salut Mental de Catalunya', presentada per Cristina Molina, actual Directora d'Anàlisi i Estratègia i Salut Mental de l'Ordre Hospitalari Sant Joan de Déu. Província d'Aragó - St. Rafael. L'acte l'havia inaugurat el gerent del CSA, doctor Ferran Garcia, el regidor d'Entorn Comunitari i Cooperació, doctor Fermí Capdevila, Remei Juncadella, directora del Sector Osona (en representació de la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central), i el director de Salut Mental del CSA, Josep Checa. Van destacar la importància de l'aspecte comunitari, amb el seu entramat de relacions, i en tractar allò que pertoca a la persona, a la família, al seu entorn, en els diferents àmbits transversals en el que estan implicades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.