TORNAR

La Nit dels Cuiners reuneix a 250 amics de la varietat de les vinyales

Vuit cuiners van oferir les seves especialitats en una vetllada distesa

societat
Divendres, 27 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Vinyala s'està consolidant com el producte gastronòmic més genuí de la comarca. Hi contribueixen els confrares de l'entitat que la promou, que tot just acaben de celebrar la Nit de Cuiners que tanca la temporada. La vetllada va tenir lloc al restaurant Samuntà d'Òdena.

La setmana passada es feia la Nit de Cuiners, la festa-sopar que organitza cada any la Confraria de la Vinyala per cloure la temporada. Enguany, la Nit va aplegar més de 250 comensals al restaurant Samuntà odenenc; confrares i amants del cargol vinyal provinents de tota la comarca i altresindrets del territoricatalà, entre ells, una colla de Mallorca, concretament del Club Prat de Catí, organitzadors de la Fira del Caragol de Mallorca.

Els comensals van poder degustar vuit receptes diferents de vinyales; plat català de vinyales (amb mongetes, bolets i botifarra), plat de Ses Illes (amb sobrassada, camallot i xoriço picant), amb orella, peu de porc i careta, amb samfaina i dauets de pernil i xoriço, a la gormanda, amb calamar, vinyales picantones dels Vivancos i vinyales a la llauna. En total, 130 quilos de vinyales, cuinats pels vuit cuiners oficials; Aureli Rosa, Joan Gàlvez, Carme Monclús, Rosa M Cuscó, Agustí Rabell, Ramon Massot, J. Manel Vivancos Nuño i J. Manel Vivancos Salas.

Com és habitual, el sopar es va desenvolupar en un ambient distès i de gran germanor. Un buffet de primers, les vuit varietats de cargols, unes postres especials i, com ja és tradicional, un cremat van ser el menú de la Festa. El sopar també va comptar amb la investidura de tres nous confrares: Joanjo Salmerón, Dolors Caballero i Pepita Segura.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.