//Plugins sense CDN ?>
Es reprenen les dues jornades de participació ciutadana per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que es van suspendre a causa de la pluja. Aquest pla inclou un acurat estudi tècnic sobre la mobilitat alhora que engega un procés participatiu per implicar la ciutadania en la diagnosi de la situació actual i les propostes de millora de la mobilitat al municipi.
El PMUS permetrà fomentar uns desplaçaments més sostenibles i segurs a la ciutat ja sigui a peu, amb bicicleta, transport públic o cotxe.En aquest context, s’han organitzat diverses activitats per facilitar als ciutadans el fet que puguin fer les seves aportacions en matèria de mobilitat i puguin fer arribar les seves queixes o suggeriments relacionats amb la seva experiència diària.
El dissabte 25 d’abril, tindrà lloc una passejada a peu on els participants podran observar i anar posant de manifest, sobre el terreny, totes les millores que es poden portar a terme en l’àmbit de la mobilitat, identificant elements que la dificulten o la faciliten. La sortida serà a la plaça de l’Ajuntament, a 2/4 d’11h. La passejada estarà guiada per un full de ruta i un dinamitzador que establirà el treball a realitzar i recollirà elements de diagnòstic sobre el terreny. En finalitzar, els assistents podran compartir un refrigeri. El mateix dia, es durà a terme també una passejada en bicicleta. L’objectiu és també el d’incentivar que els ciutadans expliquin els problemes de mobilitat amb què es troben de forma diària quan utilitzen aquest mitjà de transport.
D’altra banda, el 30 d’abril, de 7 de la tarda a 9 del vespre, hi haurà una jornada de debat a l’edifici d’Ig-nova, sota el títol "La mobilitat avui". L’objectiu és copsar la diversitat de visions i necessitats entorn a la mobilitat del municipi. A l’inici de la jornada es donarà informació per part dels responsables de l’equip redactor del PMUS, que explicaran els resultats de la diagnosi tècnica que han fet. Seguidament, amb l’ajut de dinàmiques participatives, es debatrà i recollirà la visió dels veïns d’Igualada per tal d’enriquir la diagnosi tècnica realitzada. Es tractarà l’accessibilitat per a vianants i bicicletes, la qualitat del transport públic, la mobilitat en vehicle privat i la distribució urbana de mercaderies, i la relació amb el medi ambient i la seguretat viària.