TORNAR
PUBLICITAT

Nova campanya d'excavacions a l'Abric Romaní

El treball d’excavacions és obert al públic amb visites lliures

societat
Diumenge, 12 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des d'aquest dimarts passat i fins al 31 d'agost, es duu a terme a l'Abric Romaní de Capellades una nova campanya -la 36a- d'excavacions arqueològiques, liderada un any més pel prestigiós arqueòleg Eudald Carbonell. Aquest estiu es vol encetar un nou nivell d'assentament dels neandertals, per descobrir més coses sobre com vivien els nostres antecessors fa 60.000 anys. En aquesta nova campanya hi participa un equip de 40 persones, integrat per experts i estudiants de diverses universitats.

Un any més, i ja en van 36, les excavacions a l'Abric Romaní són dirigides per Eudald Carbonell, de Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Juntament amb Palmira Saladié i Gema Chacón, també investigadores d’aquest centre de recerca, coordinen un equip de 40 persones, una desena de les quals són investigadors de l’IPHES. En aquest equip hi ha estudiants doctorals i investigadors de diverses universitats dels Països Catalans (Universitat Rovira i Virgili, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat d'Alacant, Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya i Universitat de Girona) i estrangeres (Universidad Complutense de Madrid, Universidad de Burgos, Universidad Autónoma de Madrid, University of College de Londres, Muséum National d’Histoire Naturelle de Paris, University de Leiden als Països Baixos, Saint-Petersburg State University de Rússia), tècnics de l'Ajuntament de Capellades i voluntaris.

Visites obertes al públic

En paral·lel a les excavacions, el jaciment romandrà obert cada dia, excepte els dissabtes, i es podrà realitzar una visita lliure, és a dir, no guiada, en horari de les 11 h fins a les 13 h, i de les 17 h a les 19 h, per tal d’observar com es desenvolupen els treballs arqueològics.

 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.