TORNAR

L'Observatori de Pujalt, testimoni de l'impacte de la nau DART amb l'asteroide Dimorphos

societat
Dilluns, 3 octubre 2022. 14:01. Redacció AnoiaDiari.

El Parc Astronòmic de l'Observatori de Pujalt va fer seguiment, la matinada del passat 27 de setembre, de l'operació feta per la NASA consistent en fer impactar la nau DART amb l'esteroide Dimorphos, de 160 metres de diàmetre i situat a més de deu milions de quilòmetres de la Terra, en el marc d'una prova pilot de defensa per evitar un possible impacte d'un asteroide contra el nostre planeta.

El seguiment des de l'Observatori de Pujalt es va fer amb col·laboració amb l'IEEC, CSIC i NASA i es van poder captar imatges dels moments posteriors a l'impacte gràcies al telescopi TGS de 20". Aquestes imatges han estat compartides amb l'investigador Josep Maria Trigo de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, IEEC, que a la vegada forma part de l'equip del projecte DART de la NASA.

Des de l'obervatori assenyalen que "tota aquesta informació, i posteriors captures en nits vinents, serviran per anar confirmant com és el canvi de dinàmica que els humans hem produït en aquest parell d'asteroides. Tot plegat ajudarà a tenir més informació a l'hora de planificar en un futur a anys vista com podrem desviar asteroides que puguin ser un perill per la vida a la Terra" i afegeixen que "ara per ara, es pot considerar un èxit la missió donat que va arribar al seu destí la nau DART. A més ja hi ha els primers indicis que Didymos, l'asteroide principal, s'ha desviat lleugerament. Ara falta esperar uns dies més per confirmar si la desviació ha sigut l'esperada o no. La ciència avança a partir de l'experimentació i amb aquest experiment tindrem més informació per saber com poder desviar els asteroides perillosos en un futur."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.