TORNAR

Òdena prepara una nova edició de CREIX, el projecte de creixement personal per a joves

El municipi aposta per sessions d’acompanyament als joves per treballar l’autoestima, les angoixes o les relacions personals

societat
Dimecres, 17 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per cinquè any, el municipi desenvolupa el projecte CREIX. Són sessions de 90 minuts d'orientació a joves, que condueix la psicòloga i especialista en Anàlisi i Conducció de Grups  Verònica Amezcua.

Una de les sessions de l'anterior edició de CREIX, amb Verònica Amezcua al centreCREIX és un projecte que s'enfoca en sessions grupals dirigides a joves d'entre 12 i 22 anys per a la cerca de l'evolució personal i que es realitzen en el marc de l'Espai Jove d'Òdena, de manera gratuïta i estan obertes a joves de tota la comarca. Es va engegar fa quatre anys, sorgit "de la necessitat que els joves puguin tenir un espai de creixement personal -on ells puguin expressar lliurement emocions i sentiments, on puguin conèixer-se més i millor, intercanviar punts de vista amb altres iguals i fer-ho de forma vivencial i pràctica". Ara s'encetarà la cinquena edició: "són els mateixos joves que demanen la continuïtat del projecte i l'Ajuntament els acompanya apostant per aquest servei que considera molt important pel futur d'aquest col·lectiu".

Les sessions les dirigeix la psicòloga Verònica Amezcua, qui treballa amb els joves aspectes com l'autoestima, la comunicació, els complexos, les pors les angoixes, el futur, les relacions d'amistat, de parella… d'una forma vivencial i dinàmica. Amezcua explica que "els joves trien els temes per a treballar, els quals respectem al màxim per complir les seves expectatives de treball interpersonal" i afegeix que "en aquesta etapa evolutiva fa molta falta un acompanyament cap a l'autoconeixença interior i és el que pretenen treballar".

Són sessions d'una hora i mitja que en ocasions compten amb altres professionals que enriqueixen les sessions amb altres punts de vista.  Es treballa sempre "des del principi de la confidencialitat, tots els joves signen el primer dia una carta de compromís de confidencialitat. Un projecte de tots, joves, educadors i famílies". La tècnica de joventut, Inés García, juntament amb la psicòloga, Verònica Amezcua, reconeixen unes "mancances i inquietuds entre els joves del municipi, percepció que augmenta quan conversen amb pares i mares". Les famílies també tenen un paper molt important i són clau en els procesos de creixement personal, així les dues últimes sessions es fan amb la participació de pares i mares. Per la seva part, l'alcaldessa Maria Sayavera, referma la seva voluntat de seguir oferint aquest servei als joves del municipi. Sayavera creu que "activitats com aquestes són les que ens ajuden a construir una societat millor. Aquesta és la millor llavor per a la collita del futur pròxim".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.