TORNAR
PUBLICITAT

El Garcia Fossas i el Dolors Martí, les escoles amb més matrícules a P3 a Igualada pel curs 2019-20

Dos centres perden el concert educatiu aquest curs 2019-2020 a Igualada

ensenyament
Dimarts, 16 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El CEIP Garcia Fossas continua encapçalant la demanda de les inscripcions a Igualada a P-3, com el curs anterior. El nombre total de línies de P-3 a Igualada pel curs 2019/2020 és de 20, finalment.

PUBLICITAT

El curs que s'enceta a Igualada hi haurà 20 línies a P3, una menys que el curs que ara s'acaba. Segons les dades de la Generalitat de principis del mes de juliol, se suprimeix una de les 13 línies d'escola concertada que hi havia. De fet, dos dels centres que no estan a la xarxa pública perden concerts. Les escoles amb  més alumnes a P3 seran dues públiques, el CEIP Garcia Fossas, amb 48 alumnes -dos grups- i el CEIP Dolors Martí, amb 46 i també dos grups. En el total de la comarca, el proper curs arrencarà amb 59 grups de P3, "sis més" que el curs 2018-2019. 

La façana del CEIP Garcia FossasEntre les concertades, les que han compten amb més alumnes a P3 són Escola Pia, Maristes i Monalco, amb 39, 36 i 36 respectivament, segons les xifres de la Generalitat. El Ramon Castelltort és la tercera escola municipal per xifra d'inscrits, 36. En aquests quatre casos hi hauran dos grups a cada centre. En tot cas, la ràtio d'alumnes per classe serà relativament baixa en cada grup: uns 18 ó 19 alumnes.

Pel que fa a la resta de centres, la majoria de concertats amb un sol grup oscil.len entre els 25 i els 28 alumnes per classe i una sola escola queda per sota dels 20, amb 17 inscrits. Els centres públics amb una sola línia, el CEIP Gabriel Castellà i el CEIP Emili Vallès tenen 22 i 20 alumnes matriculats, respectivament.

En relació a les preinscripcions, les escoles públiques mantenen en les matrícules la pràctica totalitat de les demandes de fa tres mesos: el Pare Ramon Castelltort tenia 37 preinscripcions; l'escola Garcia Fossas, 50; el Gabriel Castellà i Raich, 22; l'Escola Emili Vallès, 20; i, finalment, l'escola Dolors Martí i Badia, 48.

Sobre les xifres finals d'inscripcions i matrícules, Escoles Públiques d'Igualada, entitat que reuneix les AMPA de les escoles de la xarxa pública, mostra la seva satisfacció per aquestes dades. Consideren que es referma la "bona salut" d'aquesta tipologia de centres i que "cada cop més tenim la confiança de les famílies" com ho demostra que "s'ha cobert la pràctica totalitat" de places ofertades.

PUBLICITAT

2 Comentaris

M

Miquel

L'Espelt

19 de juliol 2019.23:21h

Respondre

Altra vegada una notícia inexacta parlant d’ensenyament a Igualada.

Si es donen dades s’ha de ser curós, si es donen noms s’han de donar tots o cap, les dades caldria reflectir-les en... Llegir més percentatge de places ocupades sobre places ofertes, les ràtios són de 22+3 alumnes per classe, no s’han omplert ni les línies concertades ni les públiques....

La sol·licitud de matrícula a Igualada ha estat, aproximadament, de 57% concertada per 43% pública, i dic aproximadament ja que hi ha matrícula viva gairebé constant.

Les escoles que han omplert la seva oferta en primera opció han sigut el Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Mare del Diví Pastor, Escolàpies i Mowgli...

No vull entrar en el debat de model d’ensenyament públic/concertat, és tan interessant com llarg i ample, però no s’ha de barrejar dades amb opinió.

Salut !!

C

Carles

Igualads

16 de juliol 2019.15:35h

Respondre

A la notícia és parla però no és diu els centres que perden els concerts. I seria bo saver-ho

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.