//Plugins sense CDN ?>
El proper dilluns tindrà lloc a Igualada el judici via procediment penal per desnonar el bloc ocupat al carrer d'Oló de Capellades. En aquest bloc de vuit pisos, que mai havia estat habitat, la PAH hi va portar 28 persones de vuit famílies.
La PAH crida a la mobilització pel judici que tindrà lloc als jutjats d'Igualada -dilluns a 2/4 d'1-, una causa on la SAREB ha denunciat a vuit famílies que viuen a un bloc ocupat a Capellades. Segons el col·lectiu, el març de 2016 "es va alliberar un bloc de vuit pisos al carrer d'Oló de Capellades, per tal d'allotjar famílies que havien patit –o estaven a punt de patir– un desnonament i no tenien cap altra alternativa habitacional".
Vuit habitatges que "estaven acabats i buits des de la seva construcció, fa sis anys, sense ningú que hi visqués, que es mantenien desocupars amb fins especulatius". La PAH remarca que "ara hi ha famílies, 15 adults i 13 menors. Famílies que no només han tingut l'oportunitat de refer la seva vida, sinó que han rehabilitat i condicionat els pisos, que en molts casos s'estaven deteriorant ràpidament i que ara compleixen per fi la seva funció. Des del primer dia hem demanat la cessió dels habitatges i la regularització de la situació de tots els inquilins, i des de fa mesos intentem negociar amb la SAREB lloguers socials per a totes les persones que viuen al bloc, amb imports determinats en funció dels seus ingressos".
A finals de 2017, segons la PAH, la SAREB va denunciar totes les persones que habiten el bloc. S'ha fet mitjançant un procediment penal i el judici es farà el dilluns 7 de maig als jutjats d'Igualada. En les últimes setmanes, la SAREB ha demanat documentació als inquilins per estudiar la regularització dels lloguers, però no ha donat encara cap
resposta ni ha suspès el procediment, com en algun moment s'havia compromès.
La PAH exposa que "amb accions com aquesta, s'ha reallotjat a més de 2.500 persones en risc d'exclusió, estan plenament legitimades en la situació d'emergència habitacional en què vivim: més de 600.000 execucions des de 2008 a tot l'estat, i més de 2.500 a l'Anoia, han portat milers de famílies a una situació crítica. Durant aquests anys, els bancs ens estan desnonant de forma massiva de casa nostra mentre acumulen centenars de milers de vivendes buides (més de 1.150 a la nostra comarca) a l'espera que els preus tornin a pujar per seguir augmentant el seu benefici".
Critiquen que "la majoria dels Ajuntaments de l'Anoia van aprovar mocions on es comprometien a sancionar els bancs que mantinguessin pisos buits. Quatre anys després, no han posat ni una sola sanció. És una vergonya". La SAREB és el 'banc dolent' que es va crear per rescatar els bancs i que va permetre desprendre's de gran part dels seus actius immobiliaris. Els pisos de la SAREB ja "han estat pagats, doncs, amb diners públics i allò just és que es puguin aprofitar perquè hi visqui la gent que ho necessita".