TORNAR

Uns pares de Vilanova protesten pels criteris de l'INS Pere Vives per no admetre els alumnes de fora d'Igualada

Segons la regidoria d’Ensenyament d’Igualada, el Pere Vives Vich s’ha cenyit a les instruccions que ha fixat la inspectora

societat
Dimecres, 24 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una família de Vilanova denuncia "un canvi de criteri a darrera hora" a l'institut Pere Vives en les admissions a Batxillerat. Altres centres de secundària d'Igualada han mantingut el criteri que considera zona d'influència Vilanova i Montbui i, per tant, dóna la mateixa puntuació als estudiants dels tres municipis per accedir.

PUBLICITAT

Alumnes entrant al centre igualadíUn grup de pares i mares de Vilanova del Camí, i també d'altres municipis propers a Igualada, s'ha queixat de com s'ha gestionat les admissions de cara al curs 2019-2020 al Pere Vives Vich d'Igualada. Hi ha hagut diversos casos d'alumnes que viuen a altres municipis de la Conca d'Òdena que no han pogut accedir al Batxillerat d'aquest centre tot i que -a diferència d'anys anteriors- es considerava àrea d'influència del centre no tan sols Igualada sinó també Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. La segona tinent d'alcalde d'Igualada, Marisa Vila, explica que "hi va haver un canvi de criteri durant el període de preinscripcions. La inspectora va demanar que no s'apliqués aquesta baremació per no crear confusions. La instrucció només l'ha respectat el Pere Vives Vich; altres centres sí que no han fet distincions en la puntuació". En el cas d'una mare d'un alumne de Vilanova, portarà el cas al Síndic de Greuges.

Aquesta persona explica que "en el període de preinscripció ens van explicar que hi hauria un canvi de consideració del que era zona d'influència. Per tant, això suposava que tots els menors residents en aquesta nova àrea d'influència del centre tindrien 30 punts més la nota mitja de la ESO". Afegeixen que "a les llistes provisionals al taulell de l'Institut Pere Vives Vich donant els 30 punts de la forma que se'ns havia informat de manera verbal". El criteri, expliquen, "es mantenia el 17 de juny i el 21". Fins i tot ara, un mes després, "a la pàgina de la Generalitat, el meu fill continua amb aquesta puntuació".

A partir del 25 de juny, les famílies d'aquests alumnes de Vilanova i Montbui van rebre trucades del Departament d'Ensenyament conforme s'havia produït un "error". En el cas d'aquesta família, "des del centre ens van explicar que el que ha passat és que els pares dels menors d'Igualada van fer queixes perquè no entraven amb aquesta nova interpretació de la zona d'influència".

El fet és que els alumnes de fora d'Igualada, a partir d'aquest canvi de criteris, han pogut accedir al Batxillerat a altres centres com l'INS Mercader, però no a les places del Pere Vives Vich. "Els criteris s'han seguit també al Milà i Fontanals" afirmen els pares. En el cas d'aquest alumne vilanoví han fet diverses instàncies i remarquen que "el canvi de criteri va tenir lloc quan ja s'havien resolt totes les reclamacions".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.