TORNAR
PUBLICITAT

El ple capelladí aprova reclamar a la Generalitat el deute per les escoles bressol

L’Ajuntament reclamarà les quantitats dels darrers quatre cursos

societat
Divendres, 9 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El darrer ple de Capellades es va allargar gairebé tres hores amb diversos temes de l'agenda econòmica del municipi sobre la taula. Els diferents partits van consensuar una moció, que havia impulsat el PSC, per reclamar el deute pendent de la Generalitat amb el municipi per la gestió de les escoles bressol.

El reclam del deute de la Generalitat amb el consistori va ser un dels plats forts de la darrera sessió plenària de Capellades, amb un ordre del dia on també se'n destacava el projecte de reforma de l'Ajuntament, el suport als encausats pels talls del 8-N, una moció per revertir la reclamació de l'IVA a les entitats culturals i canvis en el reglament de l'utilització de la piscina.

Una de les votacions que van tenir lloc al ple capelladíEn primer lloc, es va aprovar per unanimitat l'inici del projecte de reforma de l'Ajuntament, valorat en prop de 500.000 euros. És una nova fase d'una obra que ja s'ha executat els darrers temps i que vol posar al dia un equipament que s'havia degradat molt. També hi va haver quòrum en el capítol de les mocions, que van ser llargament debatudes. Es va començar amb la presentada pel grup del PSC exigint a la Generalitat l'abonament del deute pendent a les escoles bressol. Els grups van coincidir en aquesta moció, amb l'afegitó d'un matís, que l'aplicació de l'article 155 encara ho està retardant més. Les quantitats que es reclamaran són totes les que es deuen des del curs 2013-2014. 

Els socialistes es va abstenir en la moció de suport a les persones encausades a l'Anoia per les mobilitzacions del 8N a Igualada i comarca. En canvi, hi va haver unanimitat en l'aprovació de la moció per revertir les reclamacions de l'IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics presentada per ERC, retirant un dels punts de la moció.
La següent moció va ser sobre el dret a morir dignament i es va aprovar amb els vots a favor de VdC-CUP, ERC, PSC. Entre d'altres qüestions l'aprovació implica formació per al personal i difusió als mitjans municipals.

Per urgència el ple va incloure dos punts més. En el primer es va aprovar una moció de suport per a la vaga feminista i en el segon una moció a favor per demanar la llibertat dels presos polítics. Els dos van ser aprovats per unanimitat.  Encara abans d'acabar la sessió dins els precs i preguntes el PdeCAt va demanar quan s'acabarà amb la contractació del servei de Deixalleria –responent-li que ara mateix està en concurs amb el procediment obert- i va fer un prec per demanar que s'estudiï la contractació del servei elèctric a empreses que facin baixar el cost final. Per la seva banda el PSC va demanar que Capellades s'adhereixi a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.