//Plugins sense CDN ?>
Bianualment s'obre la convocatòria de presentació de projectes de paisatge i planejament creats a Europa durant els cinc anys immediatament anteriors a la convocatòria. D'entre els projectes presentats el Jurat Internacional selecciona el finalistes i el guanyador. (El pont de Fàtima ha estat un des finalistes entre els 400 participants de tot Europa.
Els projectes seleccionats pel jurat internacional seran publicats en el
catàleg de la 7a Biennal i mostrats en l'exposició del Premi Rosa Barba.
El pont per a vianants de Fàtima salva el torrent de l’Espelt i uneix el barri de Fàtima amb el Parc de Puigcornet, i juntament amb l’ascensor, forma part d’un recorregut de vianants i bicicletes que va des de la part nord d’Igualada fins a la part occidental de la ciutat.
El pont és de tipus atirantat, d’un sol pòrtic de 30 metres d’alçada i elevat 24 metres respecte el terreny, la seva longitud es de 90 metres. Tot ell és d’acer laminat.
La Biennal Europea de Paisatge té com a objectiu debatre la intervenció en el paisatge, tant des de l’arquitectura del paisatge com des d’altres camps disciplinars que estan vinculats amb el seu estudi i evolució. D’aquesta manera cada dos anys, Barcelona s’obe al paisatge en un simposi que es formalitza en tres dies, durant els quals hi ha conferències, presentacions dels finalistes per al Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba, ponències, taules rodones i exposicions des d’on es segueix i deba.t l’evolució del paisatgisme a Europa i en els països convidats. L’atorgament del Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba és un dels moments àlgits del simposi, ja que els Jurat Internacional escull un guanyador d’entre les obres presentades. (hi trobem representades gran part de les intervencions construïdes a Europa en els 5 anys anterior a la convocatoria) La selecció de les obres construïdes dona lloc a una exposició, que servirà de base per a l’elecció del Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba i fer la posterior publicació d’un catàleg internacional.
Crec que per ser honrats amb nosaltres mateixos, hauríem de fer distinció entre qui va voler fer el pont i el disseny del mateix.
A mi en Pere em mereix tos els respectes i no te perquè sofrir... Llegir més danys colaterals per un pont que pot ser molt discutit, però que te el seu mérit arquitéctonic.
Jo el vaig esmentat varies vegades al meu blog, entre elles aquesta: aqualata.wordpress.com/2010/07/22/the-fatimas-golden-gate-on-igualada-city/
Ja em perdonarà el Pere l’ironia del encapçalament, no anava pel disseny del pont intrínsecament, sinó per la seva oportunitat.
Per tant al Caesar el que es del Caesar.......
Felicitats pel premi Pere!
Dons el qui es queixen del pont d Fàtima que es preparint amb el Palau que en el REC prepara el alcalde per el clúster de la pell. Un altre decisió política per allò de apuntar.se el cavall... Llegir més guanyador. Moltes barbaritats per allò que sembla que els curtidors es traslladaran a Jorba. Perque, el colectiu el conformen empreses privades. Un altre que a Igualada tenim mínim 50 espais infrautilitzats museu de la pell, ateneu, la teneria,privades , cal ble , hotel america ,teatre aurora que amb una minima inversio farien el mateix,. I una ultima perquè no generarà llocs de treball de qualitat. Però es clar tots els governants volen deixar la seva patxada . Tots siguin del color que siguin. Fan el mateix però amb els nostres diners.
Maria i Joan Bacardit que te que veurà la política amb el treball ben fet . Tan que en s queixem, i a l hora que tenim un reconeixement que afavoreix a tot Igualada vinga a tirar brossa. El Sr.... Llegir més Aymami en les eleccions ja va recollir el premi a la decisió política . Ara dons que Igualada i els igualadins i en Pere Puig recollim amb alegria el reconeixement al feina ben feta.
Pau Serra
Enhorabona i ja em perdonaran posar-hi un ’però’: 1 milió d’euros. Aquest va ser el cost d’un nou pont a un centenar de metres d’un primer nou pont on també hi poden passar vianants. 1... Llegir més milió d’euros. Ja se sap, la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i el Calatrava són coses que aquí, a Catalunya i a escala local, no passen. L’oasi català i anoienc. 1 milió d’euros.
I del govern que el va fer què? No mereix cap premi internacional?! Què els hi sembla celebrar-ho anualment omplint-lo de roses vermelles? 1 milió d’euros=1,6 milions de pessetes. Amb il·lusió!
felicitats Pere Puig es el reconeixemnet a la teva profsionalitat i a la feina ben feta,de sempre.
Amb el que ens va costar als igualadins ja li poden donar premis, ja! El premi ens l’haurien de donar a tots nosaltres per patir les males gestions dels governs quan malgasta els nostres diners.
Enhorabona per aquesta distinció; però sabeu la curiositat d’aquest pont? És diu que és el pont més llarg del món, sabeu el perquè? doncs perquè, amb només 90 mts. de longitud, porta... Llegir més d’Igualada, (barri de Fàtima), al Infinit.Es veritat, he? Ah! l’Infinit és el nom del complexe de piscines situades en aquella zona, el Parc de Puigcornet.
josep m. torras payerol
Igualada
10 de juny 2013.15:58h
Perdoneu, pero el enllaç com haureu pogut comprobar no tenia res a veure amb el pont. Coses dels follets del... Llegir més núvol.
http://aqualata.wordpress.com/2010/07/22/the-fatimas-golden-gate-on-igualada-city/