//Plugins sense CDN ?>
Tres de cada quatre quilos de residus de Calonge, Castellfollit, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera es reciclen. En el cas de Sant Pere, se supera el 80% i en tots els casos s'està per sobre del 68%.
A principis de març es va iniciar el servei de recollida en Àrees Tancades a Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera. Amb aquests municipis, ja són 22 els municipis anoiencs que gestionen els residus Porta a Porta o en Àrees Tancades, i l'ens comarcal ja dóna per finalitzat el canvi de model a la comarca. Durant el primer mes de funcionament de les Àrees Tancades de contenidors, la mitjana de recollida selectiva dels cinc municipis arriba al 75% en pes.
En els cinc casos se supera de llarg el 60% que la legislació catalana preveu que s'haurà d'assolir al 2020. Destaquen els valors assolits a Sant Pere Sallavinera (80%), Castellfollit de Riubregós (79%) i Calonge de Segarra (79%). Pujalt i Sant Martí Sesgueioles, tot i que en menor mesura, presenten també uns resultats excel·lents, el 74% i el 68% de recollida selectiva, respectivament.
La tecnologia a les àrees tancades és la més avançada en l'àmbit. El Consell Comarcal disposa de la informació de quins veïns i veïnes accedeixen a l'àrea tancada que se'ls ha assignat. D'aquesta manera, el Consell pot realitzar accions informatives i d'altres que consideri oportunes, enfocades a incrementar la participació i personalitzades segons les incidències de cada àrea tancada. Aproximadament el 70% dels domicilis dels cinc municipis disposen a hores d'ara dels clauers electrònics per accedir a les àrees tancades de contenidors. Cal tenir en compte que en aquests municipis hi ha força casos de domicilis de segona residència o estades esporàdiques, fet que pot explicar que tres de cada deu veïns no hagin recollit encara el clauer.
Tots els esforços es centren ara en garantir la màxima participació i separació dels residus, i prevenir conductes incíviques com l'abandonament de residus voluminosos dins les àrees tancades. L'objectiu primordial del Consell Comarcal, a banda d'assolir uns resultats de recollida selectiva molt satisfactoris, és donar un servei de qualitat als usuaris. L'any 2017, la mitjana dels 5 municipis era del 35%, i cap d'ells superava el 50%. És per això que "la valoració de les primeres dades és molt positiva i donem les gràcies a tots els veïns i veïnes per la col·laboració amb el nou model".