//Plugins sense CDN ?>
Primer es va fer una explicació sobre el fenomen que s’anava a observar i sobre alguns conceptes d’astronomia bàsica. A partir de les 21:30h es va sortir al jardí de l’Observatori a la espera que la Lluna, eclipsada del tot, es deixés veure mentre alguns aprofitaven per sopar. Passades les 22h es van començar a ensenyar en el cel algunes de les estrelles que anaven apareixent. També va ser possible observar Saturn just una mica abans que la Lluna eclipsada es deixés veure per sobre de l’horitzó. L’eclipsi total es va poder observar a ull nu, amb prismàtics i també a través dels telescopis. Els telescopis que es van fer servir eren de l’Observatori, de membres d’AstroAnoia i també d’algun particular. A partir de les 23h la llum directe del Sol va començar a arribar a la Lluna i mica en mica es va anar observant com la Lluna anava deixant l’ombra de la Terra. La fase parcial va durar fins a les dotze moment en que es va donada per finalitzada l’observació.
Cal dir que es va poder observar un bon cel ple d’estrelles en el moment en que la Lluna estava totalment eclipsada. Una vegada la llum del Sol va arribar a la Lluna mica en mica va anar fent menys visible les estrelles a ull nu.
Bona nit astronòmica la que es va viure a l’Observatori de Pujalt després de moltes setmanes en què el temps no ha permès gaudir d’observacions astronòmiques.