TORNAR
PUBLICITAT

La recollida selectiva a Igualada es queda en un 34% i el govern estudia accelerar els canvis en el model

El regidor Miquel Vives descarta que el turisme d’escombraries d’altres municipis tingui grans efectes en les xifres d’Igualada

societat
Dijous, 30 juliol 2020. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot i que els índexs de recollida selectiva de l'Anoia han millorat lleugerament, del 39 al 42%, molts municipis han quedat estancats i no avancen cap a la xifra desitjada del 2020, el 60%. Igualada és una de les capitals de comarca amb uns resultats més discrets, encara.

En els dotze mesos de 2019, l'índex de recollida selectiva de residus a Igualada va ser de 34,2%. Una xifra gairebé idèntica -un pic per sota fins i tot- del 34,68% de l'any anterior. Sí que hi va haver una sensible millora en la generació de residus, dels 1,41 quilograms per habitant i dia (2018) als 1,34. El regidor de Sostenibilitat d'Igualada, Miquel Vives, avança que "en l'època del confinament, hi ha hagut canvis, el rebuig d'origen industrial ha baixat per la COVID-19" i que "el nostre sistema de còmput propi és diferent del de l'Agència de Residus de Catalunya". El govern de Junts afirma que "treballem amb consultores i utilitzem eines d'smart city" per optimitzar la recollida a Igualada. Una millora necessària abans del 2022, quan finalitzarà l'actual contracte de la recollida de residus.

Sobre si part de la problemàtica d'Igualada els dos darrers anys, amb aquest 34%, es deu al turisme d'escombraries, Vives assegura que "no és la causa més important. És potser una part de la problemàtica només. Cal un canvi, és necessari, una modificació: l'estem estudiant barri a barri, carrer a carrer, amb molt de detall, i amb empreses que estan especialitzades en aquest àmbit."

Per tant, el nou model "serà molt minuciós. No totes les solucions seran vinculades al sistema porta a porta." No descarta Vives que es pogués estudiar un model conjunt amb altres municipis de la Mancomunitat, tot i que recorda que "els contractes i les casuístiques són diferents. Alguns contractes tenen un 'tempo' diferent de venciment". Per últim remarca que s'estan fent diferents campanyes entre la població de civisme i subratlla que la població "ha de dipositar, en especial a l'estiu, els residus a partir de les 8 del vespre." 

PUBLICITAT

1 Comentaris

H

Helena

Igualada

1 d'agost 2020.07:05h

Respondre

No puc arribar a entendre com hi ha persones que no seleccionen les escombraries i llencen tota la brossa junta dins una mateixa bossa.
No ho puc entendre.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.