//Plugins sense CDN ?>
La Generalitat donava a conèixer dilluns les primeres dades de la recollida selectiva per comarques, el 2018, amb les xifres en brut (és a dir, sense comptar els imprompis en cada fracció). L'Anoia millora notablement els registres, però no supera el 40% encara.
Des del maig del 2018, diversos municipis de la comarca de l'Anoia van adoptar un nou sistema de recollida selectiva de residus, basat en la recollida "porta a porta" i en àrees tancades. Encara que la implantació, gestionada pel Consell Comarcal, no es va generalitzar -només l'apliquen 22 dels 33 pobles, la majoria de petites dimensions- i no s'ha completat fins els darrers mesos, les dades que feia públiques aquest dilluns el conseller de Territori Damià Calvet, de les 42 comarques, indiquen un augment dels percentatges. S'ha passat del 33,48% al 39,32% de percentatge de recollida selectiva sobre el total de residus dipositats.
Els municipis que van implementar el nou sistema en base a la recollida casa per casa van abocar, des de les primeres setmanes, índexs molt més alts de recollida selectiva (la majoria entorn el 80%). En tot cas, les dades presentades no assenyalen el balanç dels diferents municipis, sinó només els globals de la comarca. El pes demogràfic de les poblacions que van començar aquest nou sistema de reciclatge és proporcionalment baix sobre el total dels municipis (Igualada, Piera o Vilanova en queden fora) i això relativitza el seu èxit amb dades numèriques. Hi ha un tercer factor, el lleu descens del número de residus d'aquests pobles que van iniciar el nou sistema de recollida: alguns veïns portarien el seus residus a ciutats on encara s'empri el model de contenidors.
L'augment de sis punts del 2017 al 2018 és el doble del que va tenir lloc del 2016 al 2017, quan el model a tots els municipis era el de contenidors. L'Anoia també surt, per primer cop, de les 10 comarques que menys reciclen. Els dos anys anteriors, era la setena per la cua, ara se situa en el lloc 13è, per darrere del Baix Ebre (39,37%) i per davant del Vallès Occidental (39,20%).
D'aquest 39,32% de l'Anoia, la meitat gairebé era de les quatre fraccions principals, és a dir, orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i vidre. Les quatre principals ordinàries, els darrers anys, mai han suposat més del 50% del total d'allò reciclat. L'altre grup de residus recollits inclou l'autocompostatge, poda, voluminosos+fusta, RAEE, ferralla, olis vegetals, tèxtil, runes, altres residus especials i residus especials en petites quantitats.