TORNAR

El rodatge d'un anunci trenca la Font de la granota de l'igualadí Josep Campeny

Accident en una escultura modernista de Barcelona

societat
Dijous, 1 octubre 2009. 22:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'escultura La font de la granota, obra de l'igualadí Josep Campeny i Santamaria (Igualada, 1858-Barcelona, 1922) que es va instal·lar a Barcelona l'any 1912, es troba en fase de restauració després que, dimecres, una grua de rodatge d'un anunci la colpegés fortament i la trenqués per la meitat. Un escultura que ha format part del paisatge tradicional de la confluència de Rambla de Catalunya, Diagonal i Còrsega, i que actualment es troba en un magatzem de la capital catalana.

Josep Campeny / Foto: Revista d'Igualada

L'imatge tradicional de l'escultura, abans de l'accident

Així va quedar 'La font de la granota' de Josep Campeny / Foto: El País

La font de la granota és una obra fosa en bronze que representa un noi que té a les seves mans una granota. El mateix jove es troba en una posició que evoca la de la granota al nedar. La figura es troba sobre dos blocs de pedra de Montjuïc. "El cop ha afectat poc a l'escultura, està més danyada la pedra", va explicar un portaveu municipal.

Com explicava La Vanguardia i BTV (vídeo), els fets es van produir poc després del migdia. S'estava realitzant el rodatge quan un moviment de la grua va fer que aquesta colpegés la base de la font i la tombés. Els tècnics municipals de l'àrea de Patrimoni van anar al lloc després de ser alertats per la productora de l'anunci. El primer que van fer va ser avaluar els danys soferts per l'escultura, després, la van traslladar al magatzem municipal, on s'intentarà recuperar-la. La recuperació de l'obra es carregarà a l'assegurança d'aquesta empresa, si bé el seu valor pot ser molt elevat.

Nascut a Igualada l'any 1858, essent el segon d'una família de vuit fills que es va traslladar a Barcelona quatre anys després, Josep Campeny s'acabaria instal·lant al Raval. Va estudir a la Llotja i després a París, amb altres escultors i amics com Josep Llimona i Eliseu Meifrén.

Podeu llegir l'article de Lída Català sobre la seva biografia, publicat a la Revista d'Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.