//Plugins sense CDN ?>
Aquest mes de març, la Conca d'Òdena i Igualada en concret han desplegat un gran nombre d'actes relacionats amb el Dia Internacional de les Dones. El plat fort va ser la conferència de Sara Berbel, a l'Espai Cívic Centre.
La conferència institucional del Dia Internacional de les Dones, d'enguany, organitzada per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) va ser protagonitzada per Sara Berbel Sánchez, doctora en Psicologia Social i directora de Empowerment Hub. Sota el títol 'Ser home o dona a la nostra societat: diferència o desigualtat?' Berbel va enfocar la seva xerrada en la qüestió de la socialització del gènere com a principal forma de discriminació i com a base on se sustenten la majoria de les discriminacions de gènere.
Amb un llenguatge molt planer i molt proper, Sara Berbel arribava a una cinquantena de persones, deixant clar que les persones són diferents perquè biològicament així ho són, però que són desiguals en la qüestió del gènere. Quan tenen aproximadament dos anys, els infants comencen a ser conscients de la seva identitat de gènere, i per tant entenen que són nens o nenes, i que s'espera d'ells o elles una cosa o una altra, pel fet de ser-ho.
El gènere descriu els comportaments que cada societat assigna com a naturals als homes i a les dones, així com les característiques emocionals, afectives i intel·lectuals que se’ls hi suposa. Els rols socials que s’adquireixen no estan determinats per les diferències biològiques, són construccions socials que determinaran una forma de masculinitat i de feminitat on se sustentaran les múltiples discriminacions. Sara Berbel també va parlar de l'amor romàntic, "un ideal d'amor que es troba en els contes tradicionals o en pel·lícules sobre princeses, que situa les noies en una posició d'opressió i els nois en un lloc de domini. És la principal causa de violència masclista entre joves".