TORNAR

El Servei d'Atenció a la Dona de la MICOD atén 147 casos el darrer any, la majoria per l'ansietat del confinament

Un any en el que ”la pandèmia ha fet difícil plantejar separacions o divorcis”

societat
Dimarts, 9 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La casuística habitual de les usuàries del Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD), ha canviat el 2020, a causa de l'impacte de la COVID-19. Fins aleshores, els principals motius de consulta estaven relacionats amb els processos de separació i les custòdies de fills/es.

Una xerrada del Servei d'Atenció a la Dona FOTO: Dones amb EmpentaAl llarg del 2020, un total de 147 acudien al Servei d'Informació i Atenció a les dones (SIAD) de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena, un servei per a dones que ofereix informació, orientació i assessorament en els àmbits laboral, social, personal, familiar o d'altres. El perfil de dones que recorren a aquest servei tenen generalment entre 30 i 65 anys, estudis primaris o secundaris i són majoritàriament de nacionalitat espanyola. El 60% de les consultes van estar relacionades, segons el SIAD, amb "el malestar emocionall de les dones". La situació de confinament i la crisi derivada de la pandèmia, doncs, són "les causants del malestar, l'angoixa i els estats depressius que ha portat la majoria de dones a demanar ajudar al servei SIAD".

Fins aleshores, el volum principal de demandes d'atenció venia per consultes "sobre els processos de separació i les custòdies de fills/es". Un factor que ha pogut incidir en el canvi de tendència és que "durant el 2020 algunes dones no s'hagin pogut plantejar separacions i divorcis per la impossibilitat de prendre decisions i poder-les portar a terme en un context de confinament i pandèmia".

La resta de motius de consulta de les usuàries del servei han estat processos de dol, situacions de violència i problemes a la unitat familiar. El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dóna cobertura a totes les dones dels municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, la Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí, ajuntaments integrants de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena. Es tracta d'un servei públic, gratuït i confidencial que gestiona l'entitat Dones amb Empenta. Els SIAD ofereixen un espai d'acollida i de referència per a les dones, informen sobre els diversos recursos comunitaris, públics i privats relacionats amb aspectes sanitaris, socials, laborals o legals, acompanyen i orienten a les dones per donar resposta a les seves necessitats, ofereixen assessorament jurídic i prevenen i detecten situacions de violència masclista.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.