TORNAR

La gestió d'Aigua de Rigat enfronta la CUP, ERC i Decidim amb el govern

Tensió sobre els possibles costos de la remunicipalització

societat
Dimecres, 23 desembre 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Després de les denúncies de la plataforma Aigua és Vida, el grup municipal de la CUP, i després ERC i Decidim, va qüestionar al ple d'ahir sobre la reacció del govern sobre la situació de la concessió del servei municipal d'aigua. El govern posa en quarantena la possibilitat de remunicipalitzar.

En un ple de més de tres hores, les concessions municipals a empreses amb participació de l'Ajuntament van ocupar bona part dels debats. El debat més encès, el del servei municipal d'aigua. La CUP, per boca del seu portaveu Albert Mateu, va qüestionar les xifres que va apuntar a Anoiadiari Jordi Pont sobre quant costaria la remunicipalització d'Aigua de Rigat. El segon tinent d'alcalde va afirmar en el seu moment que el cost podia ascendir a xifres molt elevades amb potser "30 milions d'euros". La CUP va criticar al govern municipal que els actius d'Aigua de Rigat, al registre mercantil, estan sobre els 12.675.000 euros.

Regidors de l'oposició, en la presentació de la plataforma Aigua és VidaL'alcalde Marc Castells va contestar als regidors cupaires que el govern municipal de Berga, de la CUP, havia parlat de remunicipalitzar l'aigua i que no s'havia produït. Mateu va replicar que la menció estava fora de lloc. El regidor de l'esquerra independentista acusava al govern d'haver parlat de xifres "interessades, sense fonament" atenent als actius que figuren al registre mercantil.

El govern va assegurar que "la xifra vindria d'una valoració de l'empresa" no només dels actius sinó "també dels fons de comerç". Pont, que també va intervenir, va manifestar que "calia deixar clar que les magnituds de la remunicipalització eren molt altes. Vaig dir 30, que podien ser 20 ó 40. El que puc assegurar és que no seria mig milió d'euros ni 120 milions".

El republicà Josep Maria Palau, al seu torn, va manifestar que "no pot ser que es pagui una factura un 20% més cara que a Vilafranca o Manresa". Va treure dades de serveis que Rigat paga a Agbar, la seva propietària, en uns 2,2 milions d'euros. També que les pòlisses de crèdit que afronta Rigat "són de 5 milions d'euros. No sé si això ho han d'afrontar els igualadins". Darío Castañé (Decidim) va pregar que "se sàpiga quins han estat els beneficis d'Aigua de Rigat i que es donin a conèixer les alternatives que hi ha si no hi ha concessió". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.