El RACC ha presentat la 21a edició de l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que analitza, un any més, l’accidentalitat a la xarxa viària catalana. El RACC i altres clubs europeus membres de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) avaluen cada any amb aquesta metodologia les xarxes viàries de països de tot el món. A Catalunya, l’estudi compta amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.
L’EuroRAP és un consorci europeu que analitza el risc d'accidentalitat de les carreteres per millorar la seguretat viària. La seva metodologia compara el nombre d'accidents greus i mortals que s’han produït en els últims 3 anys en un tram de carretera amb el volum de vehicles que hi circulen (en termes d’intensitat mitjana diària de trànsit, IMD). L’estudi EuroRAP es publica cada any a Catalunya des del 2002 i analitza més de 6.300 km de carreteres interurbanes.
L’estudi també remarca que la carretera BP-1417, coneguda com la Rabassada, torna a situar-se com el tram amb més risc d’accident de Catalunya. En el 88% dels accidents amb morts i ferits greus (17 en els últims tres anys) en aquesta carretera hi ha involucrada, com a mínim, una motocicleta.
Per setè any consecutiu, la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola és el tram de carretera amb més accidents greus i mortals per quilòmetre de Catalunya per al conjunt de vehicles. Entre el 2019 i el 2021 s'han produït 17 accidents greus i mortals en un tram de 7,1 quilòmetres de longitud.
Durant el trienni 2019-2020 els accidents greus i mortals han disminuït un 8,7%, mentre que la mobilitat global s'ha reduït en un 3,0% a conseqüència de la pandèmia. En aquest context, la perillositat ha disminuït un 6,1% al global de la xarxa viària analitzada, si bé els trams amb risc "alt" o "molt alt" representen encara el 25% del total avaluat.