TORNAR

Treball replica que "cal seguir els terminis de la llei de contractació" per l'edifici del SOC

Un dels handicaps per al trasllat ha estat que es va projectar compartir-lo com a ”seu dels serveis territorials”

societat
Divendres, 22 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La seu del Servei d'Ocupació de Catalunya a l'Anoia és en compàs d'espera d'anar de Vilanova del Camí a Igualada. El nou emplaçament és l'edifici Cíclope al Passeig Verdaguer, però han passat gairebé dos anys des que es va anunciar el canvi. 

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha respost a les declaracions que el grup municipal d'Igualada Som-hi feia la setmana passada sobre la despesa que s'ha pagat de lloguer de l'edifici Cíclope, mentre encara no hi ha hagut obres per convertir-lo en seu del SOC. Fonts del departament han afirmat a Anoiadiari que "aquest retard" -el lloguer es ve pagant des de març del 2018- és degut "a la llei de contractació, que cal seguir i respectar" i que s'ha de passar "una fase de concurs" per rehabilitar la part interior a més de la intervenció definitiva.

Les instal·lacions del Departament de Treball a BarcelonaEs matisa que "tot i que és cert que l'edifici en la seva part inferior porta molt temps buit, aquest retard ve derivat de respectar els terminis. Els terminis per les diferents fases són llargs i cal ser garantistes". A més d'aquests procediments, des del Departament de Treball s'afegeix que hi ha hagut handicaps externs com que "en aquest immoble hi havien de ser les oficines de la delegació territorial del Penedès a Igualada, cosa que condicionava també la distribució de l'espai. Finalment, la delegació anirà a un altre edifici". Aquests canvis "van obligar a refer els projectes constructius". 

El Departament també contesta a Som-hi "cal equipar l'edifici, són molt més que les obres i tot s'ha de licitar". També que "els diners que ha costat el pagament de lloguer", 100.000 euros, "els ha de pagar el SOC, de fons del SOC, no podem dependre d'altres organismes" en referència a les crítiques perquè es dediquessin fons que també podrien anar a projectes ocupacionals. 

La qüestió de les obres a l'edifici també va ser objecte de debat al ple: Som-hi va presentar una moció per demanar explicacions al Departament d’Afers Socials de la Generalitat en relació "amb el lloguer de l'edifici Cíclope d'Igualada". El text va tenir el suport de Junts per Igualada i l'abstenció d’Esquerra Republicana, Poble Actiu i Ciutadans.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.