TORNAR

Tres anoiencs són deportats del Brasil sense rebre cap explicació

L'ambaixada brasilenya justifica la deportació dient que Espanya també rebutja viatgers del Brasil

societat
Divendres, 16 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'ambaixada de Brasil va impedir l'entrada al país llatinoamericà a tres anoiencs que viatjaven des de Barcelona fins a Sao Paulo. Els de l'Anoia van baixar de l'avió a la ciutat brasilenya amb l'objectiu d'agafar un altre avió fins a Fortalezza. Però quan es van disposar a passar la duana, els van prendre els passaports i els van fer esperar en una sala de deportats durant més de quatre hores. Davant de la deportació, els anoiencs han denunciat a través de TV3 el seu cas, mentre esperen respostes per part de l'ambaixada espanyola.

Els anoiencs van sortir aquest dimecres denunciant el seu cas a TV3

Els tres anoiencs, dos de Copons i un de Tous, van marxar de Barcelona sense cap problema. Segons explica Carles Mas, exalcalde de Copons i un dels afectats, 'al canvi entre Sao Paulo i Fortalezza ens va parar un federal i ens va demanar els passaports, els bitllets de tornada, la reserva als hotels... i ens va fer esperar uns minuts'.

Mas explica que en cap moment se'ls va passar pel cap la possibilitat que els tornessin a Catalunya. 'Ens van dir que estaven estudiant la situació, però no que ens volien fer tornar'. Uns minuts després, una treballadora de l'aeroport els va comunicar que se'ls havia denegat l'entrada al país, i que es tractava d'una decisió del federal, la màxima autoritat a l'aeroport.

Els anoiencs passen més de 5 hores tancats a l'aeroport de Sao Paulo

Els anoiencs van demanar de parlar amb l'ambaixada espanyola, però 'no ens van facilitar els telèfons, ni teníem els codis per trucar'. Poc després, sense poder parlar amb ningú, els anoiencs van quedar tancats en una sala amb altres persones que es trobaven en la mateixa situació. Quatre hores després, 'ens van venir a buscar i ens van fer agafar el primer avió cap a Barcelona'.

Després de 10 hores més de vol, les hostesses van avisar els anoiencs que s'esperessin. 'Ens esperaven 7 nacionals que ens van tornar els passaports, ens van dir que ja podíem marxar, que ells desconeixien els motius de la deportació i que reclaméssim per la nostra banda'.

Més de 1.900 euros perduts

Els tres anoiencs es van posar en contacte amb un advocat, 'que ens assegura que el tema va per llarg perquè, de moment, només tenim resposta de l'ambaixada brasilenya, que justifica que la deportació perquè Espanya també impedeix l'entrada a viatgers brasilenys'.

Segons l'ambaixada de Brasil, el 2009 Espanya va denegar l'entrada a 1.714 ciutadans brasilenys, el 2010 a 1.695 i durant aquest any s'ha impedit l'entrada a 924 persones.

'Nosaltres reclamem que puguem recuperar els 1.900 euros gastats, tot i que ningú ens podrà tornar la il·lusió que teníem per aquest viatge'. Els de Copons i Tous, que tenien intenció de viatjar 3 setmanes per Brasil, es mostren indignats davant la no-resposta de l'ambaixada espanyola.


3 Comentaris

R

Ramon

Igualada

19 de setembre 2011.10:34h

Respondre

Amb la de platges maques que tenim a Catalunya i aquests tres nois són deportats al Brasil. Jo crec que us van fer això perquè no vau intentar subornar el personal de l’aeroport. En aquests... Llegir més països les coses funcionen així. Amb pasta tot s’arregla.

J

Joan

16 de setembre 2011.23:19h

Respondre

No, Josep, no. Les ambaixades no són només ”fiesta” o ”party”. Et posaré un exemple molt proper: qui creus que va deslliurar els tres cooperants catalans de les mans d’AQMI??? Doncs, el... Llegir més personal diplomàtic (en les seves diverses funcions i feines).

j

josep

igualada

16 de setembre 2011.17:40h

Respondre

les ambaixades són només per viure bé, recpecions, sopars, coctels...pero no per quan s’ha de resoldre greus problemes. Llavor no hi són, però els paguem entre tots. Pel que bhan fet en... Llegir més aquest cas, ja les podriem suprimir i de pas estalviariem.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.