TORNAR

Veciana viu la seva diada intergeneracional

societat
Dimarts, 22 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat dissabte dia 19 de setembre el poble de Veciana va viure la seva diada intergeneracional anual. I és que des de fa tretze anys, que amb la col.laboració de l’Àrea de Serveis Socials de la Diputació de Barcelona el poble de Veciana gaudeix d’aquesta diada lúdico-cultural, la qual es desenvolupa amb una gran participació. Enguany el destí escollit per la regidoria de Benestar social de l’Ajuntament de Veciana fou la vila de Bagà, el parc natural Cadí Moixeró i les mines de Sant Corneli, tot a la comarca del Berguedà.

Diada Intergeneracional de Veciana

Així va ser com de bon matí sortia l’autocar de Veciana en direcció a la vila de Bagà, on un cop allí i de la ma d’una guia local es va fer una visita guiada pel seu casc antic. El nombrós grup de vecianencs van poder visitar i conèixer de primera mà racons tant emblemàtics de la vila com son l’església de Sant Esteve, la plaça porxada de Galceran de Pinós i l’única torra de guaita que queda de l’antic recinte murallat. La visita s’acabà amb una projecció d’un audiovisual sobre la flora, fauna i paisatge del parc natural Cadí Moixeró. Després fou l’hora de visitar el parc in situ i per això s’emprengué el camí que du a Coll d’en Pal, fent parada en un primer mirador des d’on es va poder observar a vista d’ocell la bellesa dels paratges amb que compta la contrada.

Amb aquesta excel·lent visió encara gravada a la retina arribà l’hora de desplaçar-se fins a Sant Corneli per gaudir d’un bon dinar, el qual va donar pas a la visita al Museu de les Mines de Cercs. En aquesta visita es pogué conèixer i entendre les dures condicions de vida i treball de les diverses generacions de miners que hi treballaren durant els més de 100 anys en que les mines van funcionar. Així es va poder visitar, transportats per un trenet, uns 500 metres d’una antiga mina, i veure de ma d’una guia les escenificacions de les feines que realitzaven els miners i l’evolució en les tècniques de treball. També es pogué veure un audiovisual i visitar el museu on hi ha una representació de diversos espais que configuraven el dia a dia dels miners i les seves famílies com son l’escola, el centre d’atenció sanitària, el despatx de l’amo de les mines, així com un pis típic de miners.

Després de la visita al Museu de les Mines de Cercs s’emprengué el camí de retorn de Veciana, on s’hi arribà cap a quarts de 9 del vespre quedant un bon regust i record entre tots els participants.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.