TORNAR

Els voluntaris del 'Let's Clean' retiren gairebé una tona de deixalles del riu a Igualada

En les dues jornades a Igualada es van aplegar més de 110 voluntaris

societat
Dissabte, 18 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'activitat primaveral del 'Let's clean Europe' va tornar a congregar a desenes de persones a diferents punts de la comarca. En el cas d'Igualada, es va recollir gairebé 1.000 quilos de deixalles. Quasi una tona.

La setmana passada, el departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Igualada, amb la col·laboració d'Aladern-CECI i l'empresa Graphic-Packaging International, va coordinar dues jornades de neteja del riu Anoia al seu pas per la ciutat. La iniciativa formava part del Clean-up Day i la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que cada any suposa l'impuls de diferents jornades de neteja a nivell de tot el continent.

En la jornada inicial, divendres 10, adreçada a empreses, es van aplegar un total de 82 treballadors i treballadores de Buff, Grup Carles i Aigua de Rigat i diumenge, en la tradicional jornada oberta a la participació de la ciutadania, hi van prendre part 34 persones voluntàries. Això va permetre retirar de l'entorn del riu pràcticament mil quilos de deixalles: 840 quilos de rebuig, 100 quilos d'envasos, 10 quilos de vidre, 7 quilos de cartró, 6 quilos de ferralla i també 6 pneumàtics.

L'expedició del diumenge 12, sota el pont de MontbuiLa iniciativa vol sensibilitzar sobre el dret a gaudir d'un medi no degradat i el deure de conservar-lo, fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels en­torns fluvials i netejar i millorar els espais de ribera. Tot i que cada vegada són més els ciutadans que han pres consciència de la importància de no llençar deixalles al riu, encara és freqüent trobar-n'hi moltes. En ocasions, els materials abocats no representen un perill per a l'ecosistema però sí provoquen un efecte visual molt negatiu, com poden ser papers, fustes o runes. En altres casos, els materials abocats sí són una amenaça per als organismes, ja sigui perquè es tracta de materials contaminants –piles, olis de cotxe, productes químics, pneumàtics–, perquè la seva presència pot ferir els organismes –vidres, ferralla, plàstics– o bé perquè causen perjudicis indirectes, com ara els vidres, que poden provocar incendis. L'Ajuntament d'Igualada agraeix la participació i implicació de totes les persones, entitats i empreses que han fet possible la iniciativa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.