//Plugins sense CDN ?>
En dos anys, Càritas ha vist reduir gairebé en un 50% els casos atesos. Les persones ateses per l'entitat van arribar a un moment crític el 2012-2013, quan es va assolir en el servei d'atenció social gairebé el mig miler de casos en ambdós anys. La situació es corresponia amb uns registres de més de 12.000 persones a l'atur.
El passat 2016, el servei d'atenció social de Càritas Diocesana amb seu a Igualada va acollir 251 famílies, un total de 767 persones. El percentatge d'usuaris autòctons és del 14%. El balanç, que va presentar Càritas a finals de maig, indica una clara reducció respecte la xifra de 2015, quan van ser 393 sol·licituds. Amb tot, segons l'informe, s'assenyala que "aquestes persones són de perfil molt jove, el 62% està en la franja d'edat de 25 a 45 anys, i el 62% són famílies amb fills". En gairebé la meitat de casos, es va atorgar a aquestes famílies ajudes en espècie, amb aliments -46%-, i en segon terme roba i i ajudes en l'àmbit de l'habitatge (el 30%).
La situació de crisi s'hauria atenuat respecte a altres exercicis, però malgrat això segueixen entrant noves peticions d'ajuda. Sobre aquests 251 casos hi havia 70 sol·licituds noves. Es tracta de la davallada més notable en aquesta dècada: el límit estava en els 470 i 475 de fa quatre i cinc anys. La part més important de les persones ateses (gairebé homes i dones a parts iguals) són del Nord d'Àfrica, 161. Per orígens, el segon contingent és el de persones autòctones, amb 37 casos i el tercer, persones provinents de Llatinoamèrica i el Carib, amb 31.
En el balanç que es va presentar a la darrera assemblea, constaven també les xifres del servei d'orientació laboral, servei que ha acompanyat a 95 persones, de les quals el 57% ha participat en algun projecte ocupacional o curs de l'entitat i un 21% ha trobat feina, ja sigui per iniciativa pròpia mentre estaven sent acompanyats des del servei, o mitjançant el servei d'intermediació de Càritas. Per altra banda, la gestió de la roba que arriba com a donatiu a Càritas (85.700 quilos a 2016) permet garantir l'entrega social de roba a persones amb mancances socioeconòmiques, permetent lliurar un total de 190 targetes monetàries. També permet la contractació de 4 dones per treballar al taller de roba Itinera, on es fa el reciclatge i aprofitament de roba de segona mà.